Cornuri cu jeleu de mere

Postat de raluca95 in Dulciuri
19 Apr 2015 | 2215 vizualizari
Cornuri cu jeleu de mere

astazi aveam invitati si cum le promisesem de mult ca data viitoare cand vin ii astept cu ceva dulce, am facut ceva rapid :))

Ingrediente

Aluat:

  • 2 oua
  • coaja de la o portocala
  • sucul de la jumatate de portocala
  • 250 ml lapte
  • 20g drojdie proaspata sau 10g uscata
  • 5 linguri de zahar
  • 80 g ulei
  • jumatate de lingurita de sare
  • 600 g faina aproximativ

Jeleu de mere:

  • 3 mere
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri de amidon
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara

Sirop:

  • 3 linguri de zahar
  • sucul de la jumatate de portocala si 25 de ml de apa

Mod de preparare

Incepem cu aluatul : punem drojdia cu o lingurita de zahar la dizolvat in laptele caldut.

Intre timp punem intr-un vas cele doua oua, coaja de portocale, zaharul, uleiul, sucul de portocale si adaugam si laptele cu drojdia si amestecam cu un tel. Separat amestecam 350g de faina cu sarea si o turnam incet peste compozitia de mai devreme amestecand continuu (ne ajutam inca cu telul). Punem pe blatul de lucru 200g de faina, turnam compozitia si incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (mai adaugati putina faina in caz ca va mai trebuie) . Aluatul il punem la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem jeleul de mere: punem intr-o oala antiaderenta amidonul, zaharul si scortisoara si adaugam incet sucul de portocale ca sa nu faca cocoloase. Curatam merele si le dam pe razatoarea mica si le adaugam peste compozitia de amidon si punem pe foc pana cand amidonul absoarbe sucul lasat de la mere si cel de portocale, dupa care il lasam la racit.

Siropul se face rapid: caramelizam zaharul si adaugam amestecul de apa si suc de portocale si lasam pana se dizolva complet.

Cand aluatul a crescut il impartim in 3 "mingi" pe care le intindem si le taiem in 8, le umplem si le punem din nou la crescut 15/20 de minute in cuptor la 50 de grade (e mult mai rapid asa), dupa care le ungem cu lapte si le dam la 180 de grade pentru 15/20 de minute, pana se rumenesc frumos. Imediat scoase le ungem cu siropul de zahar care le va da luciu si le servim alaturi de o cafea buna sau un pahar de lapte cald. Sper sa va placa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu jeleu de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Postat de katty

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Pregatim blatul. Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in...

Citeste continuarea

Mini chec cu cacao si nuca

Postat de Constelatialeu

Mini chec cu cacao si nuca

Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2015, 21:32
la 19.04.2015, 21:33
O bunătate cu mere!
la 19.04.2015, 21:33
la 19.04.2015, 21:34
Multumesc
la 19.04.2015, 21:35
mor de pofta

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking