Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
3 Sep 2017 | 5492 vizualizari
Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

Am pregatit o placinta cu un aluat simplu, dar foarte bun, inspirandu-ma de la aceasta reteta https://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovleac-din-foietaj-de-casa-57843.html. Schimbarea consta in faptul ca am facut o umplutura de mere, in loc de una cu dovleac.  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • faina cat cuprinde (400 g)
  • Pentru uns foile:
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja, cotor si seminte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru uns placinta:
  • un galbenus
  • doua linguri lapte
  • un plic zahar vanilinat (8 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se pun la foc pana cand scade zeama lasata de ele. Se poate adauga si putina zeama de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Se lasa sa se racoreasca.

Intr-un castron se pun apa minerala si uleiul si se adauga, treptat, faina, framantand un aluat care nu se lipeste de maini.

Intr-o cana gradata se amesteca uleiul si faina ce urmeaza a fi folosite pentru ungerea foilor din aluat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in trei si se intinde pe masa de lucru infainata o foaie cu ajutorul sucitorului. Se unge foaia cu 1/3 din amestecul din cana gradata si se ruleaza. Se intinde cea de-a doua foaie, se unge, se pune foaia rulata in ea si se ruleaza impreuna cu aceasta. Se procedeaza la fel si cu ultima foaie. Se imparte aluatul rulat in doua. Se intinde prima parte si se ruleaza pe sucitor, apoi se aseaza cu grija intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga merele si se presara scortisoara pe deasupra lor. Se intinde si cea de-a doua foaie si se aseaza peste umplutura de mere. Surplusul de pe margini se poate indeparta si transforma intr-o decoratiune (o frunza, de exemplu). Se inteapa placinta din loc in loc cu o furculita si se unge cu un galbenus amestecat cu doua linguri de lapte. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Desert placinta cu mere si foietaj

Postat de RODIMUR

Desert placinta cu mere si foietaj

Se scoate din timp foietajul de la congelator, ca să se decongeleze natural. Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se curăță de coajă, se răzuiesc pe...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.09.2017, 16:12
buna
la 03.09.2017, 16:31
Daca e cu mere vreau, dovleacul imi ramane-n gat...
la 03.09.2017, 16:32
Ce delicatese!
la 03.09.2017, 17:25
la 03.09.2017, 19:01

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking