Cornuri cu telemea

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
29 Ian 2015 | 4706 vizualizari
Cornuri cu telemea

Sunt excelente pentru micul dejun sau chiar cina, alaturi de un iaurt! Ideea am luat-o de la Gaby cand a pomenit de asa ceva, dar reteta am facut-o dupa capul meu!

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 700 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 400 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt zahar

Pt. umplutura:

  • 450 g telemea
  • 3 lg pline de iaurt
  • 1 galbenus
  • 1 albus pt. uns

Mod de preparare

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute.

Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul. Se toarna maiaua si incepem sa amestecam turnand si restul de lapte caldut. Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam. Daca mai este necesar se mai adauga faina (eu am mai folosit in jur de vreo 50 g - ochiometru) si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si care se poate intinde usor. Impartim acest aluat in 5 parti egale si-l lasam sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

Telemeaua se zdrobeste cu furculita apoi adaugam galbenusul si iaurtul, omogenizam astfel incat sa obtinem o compozitie cremoasa si care poate fi intinsa. SARE NU SE PUNE DELOC, pt ca telemeaua este sarata. 

Se ia o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda cu o grosime de cca 3 mm. Se unge cu crema de telemea apoi se taie in 8 triunghiuri. Se ruleaza fiecare triunghi dinspre baza spre varf forman un corn, pe care il indoim putin. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca pentru 15 minute. Se ung cu albusul batut apoi se dau la cuptor pt 40-45 minute la 180 de grade, sa se rumeneasca frumos deasupra. 

La fe se procedeaza si cu celelalte parti de aluat, lasand cornurile sa dospeasca pana le vine randul la cuptor. Ies 40 bucati de cornuri delicioase!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu branza sarata in aluat

Postat de momo121

Cornuri cu branza sarata in aluat

       Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte,...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza si gem de prune

Postat de merisor67

Cornuri cu branza si gem de prune

Pentru aluat, mixam  untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2015, 18:29
foarte bune
la 29.01.2015, 19:18
Sa-mi pastrezi si mie pentru maine
la 29.01.2015, 19:33
Laura Meri cu siguranta!
la 29.01.2015, 19:42
delicioase
la 29.01.2015, 19:49
mmm, super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking