Ingrediente
- 25 g drojdie proaspata
- 100 g unt la temperatura camerei
- 260 g faina + 30 g
- o lingurita rasa sare
- 25 g zahar
- 175 ml lapte
- un galbenus pentru uns cornurile
Mod de preparare
Drojdia se dizolva in laptele incalzit putin
Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul
Se lasa la frigider circa 30 de minute
Pe masa de lucru se presara faina si se aseaza aluatul
Aluatul se intinde putin sub forma de foaie, si in centrul lui se aseaza untul moale
Aceste se impatureste si se incepe sa se intinda cu sucitorul
Se impatureste iar si apoi iar se intinde foaia cu sucitorul, si se adauga cate putina faina si tot asa pana ce untul se incorporeaza total in aluat si aluatul nu mai este lipicios
Aluatul astfel obtinut se da din nou la frigider pentru 30 de minute
Dupa acest timp, se imparte aluatul in doua bucati egale
Pe masa de lucru se pune din nou faina, se intinde prima foaie cu sucitorul, se taie in patru, apoi in 8 (eu fiecare triunghi mare l-am taiat in 3 ca sa-mi iasa cornurile mai mici).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|