Cornuri fragede

Postat de andreea_nagy in Prajituri
22 Feb 2014 | 3601 vizualizari
Cornuri fragede

O reteta delicioasa , pe care o am de la bunica mea ! Sunt nemaipomenite si cu gem de prune si cu rahat....dar de data aceasta am folosit mere , si au iesit un deliciu :D

Ingrediente

  • Aluat :
  • 1 cana untura ( sau margarina ) ...ce aveti la indemana , dar mai bune ies cu untura
  • 3 cani faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura :
  • aproximativ 10 mere
  • 8 - 10 linguri zahar
  • scortisoara
  • Decor :
  • zahar pudra + 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Aluat :

Se amesteca faina cu drojdia , apoi se adauga sarea si untura si se framanta bine , sa se incorporeze toata faina in untura . Se adauga oul si smantana si se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si de vas . In cazul in care aluatul se lipeste , se mai adauga putina faina si se mai framanta .

Umplutura :

Merele se spala , se curata si se razuiesc .

Se caramelizeaza zaharul si apoi se pun merele razuite si putin stoarse ( nu se stoarce toata zeama din ele , numai putin ca sa nu fie nevoie sa le calim foarte mult ) , se amesteca bine , se adauga scortisoara si se calesc pana se inmoaie putin si nu este zeama ( ca se le putem pune in aluat sa nu curga ) .

Apoi se lasa la racit .

Se ia cate putin din aluat si se intinde , fie in forma de cerc si atunci taiem triunghiuri , fie dreptunghiular si taiem dreptunghi sau patrat ( cum am facut eu acum pt. ca am vrut sa le fac mai mari ); punem umplutura cu lingurita si le rulam . Cornuletele astfel obtinute le punem in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor . Se coc aproximativ 30 min la 180 grade , nu se rosesc decat fff putin si asta din cauza ca aluatul este unul gras .

Cand sunt coapte , se scot din cuptor , se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri fragede cu mere (de post)

Postat de rocsi_1612

Cornuri fragede cu mere (de post)

Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul...

Citeste continuarea

Cornuri fragede cu finetti

Postat de aliliana

Cornuri fragede cu finetti

Untul se topeste putin la cuptor. Faina se cerne . Peste ea se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine, bine pana rezulta un aluat. Acesta se pune la  frigider ccca 30 minute. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2014, 11:45
la 22.02.2014, 11:54
la 22.02.2014, 13:06
la 22.02.2014, 14:06
foarte bune!
la 22.02.2014, 14:44
Foarte bune !

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking