Ingrediente
- Aluat :
- 1 cana untura ( sau margarina ) ...ce aveti la indemana , dar mai bune ies cu untura
- 3 cani faina
- 1 plic drojdie uscata
- 3 linguri smantana
- 1 ou
- sare
- Umplutura :
- aproximativ 10 mere
- 8 - 10 linguri zahar
- scortisoara
- Decor :
- zahar pudra + 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
Aluat :
Se amesteca faina cu drojdia , apoi se adauga sarea si untura si se framanta bine , sa se incorporeze toata faina in untura . Se adauga oul si smantana si se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si de vas . In cazul in care aluatul se lipeste , se mai adauga putina faina si se mai framanta .
Umplutura :
Merele se spala , se curata si se razuiesc .
Se caramelizeaza zaharul si apoi se pun merele razuite si putin stoarse ( nu se stoarce toata zeama din ele , numai putin ca sa nu fie nevoie sa le calim foarte mult ) , se amesteca bine , se adauga scortisoara si se calesc pana se inmoaie putin si nu este zeama ( ca se le putem pune in aluat sa nu curga ) .
Apoi se lasa la racit .
Se ia cate putin din aluat si se intinde , fie in forma de cerc si atunci taiem triunghiuri , fie dreptunghiular si taiem dreptunghi sau patrat ( cum am facut eu acum pt. ca am vrut sa le fac mai mari ); punem umplutura cu lingurita si le rulam . Cornuletele astfel obtinute le punem in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor . Se coc aproximativ 30 min la 180 grade , nu se rosesc decat fff putin si asta din cauza ca aluatul este unul gras .
Cand sunt coapte , se scot din cuptor , se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|