Cornuri pufoase cu gem de cirese

Postat de caroline in Dulciuri
13 Iun 2015 | 7919 vizualizari
Cornuri pufoase cu gem de cirese

Ideale dimineata alaturi de un pahar cu lapte ...

Ingrediente

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri cu zahar alb
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • 5 linguri cu ulei
  • 300 ml lapte

Pentru uns : un ou

Mod de preparare

Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. 

Intr-un castron punem restul de faina, sarea, restul de zahar, galbenusurile de ou, restul de lapte caldut, uleiul si drojdia.

Incepem sa framantam aluatul pana ce obtinem un aluat nelipicios .Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina.Daca insa este mult prea tare adaugati un plus de lapte.

Dupa ce am framantat aluatul, acoperim castronul cu un prosop curat sau cu pelicula alimentara si lasam la dospit circa o ora. 

Cand aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin si il impartim in doua parti . 

Luam prima parte de aluat , asezam pe masa de lucru presarata cu faina.Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem sub forma unui disc.Inlaturam aluatul in exces. 

Discul astfel obtinut il taiem in opt triunghiuri egale. 

La mijlocul fiecarui triunghi punem gem de cirese si rulam de la capatul exterior spre centru si intoarcem putin la capete cornurile astfel obtinute. 

La fel procedam cu restul de aluat. 

Tapetam o tava cu hartie de copt (sau ungem cu unt si tapetam cu faina) si asezam cornurile.

Ungem cu ou bautut si dam tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce cornurile s-au rumenit frumos la suprafata .

Se scot pe un platou (dupa preferinta se pot pudra cu zahar pudra)  si servim. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Postat de Constelatialeu

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Mai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Postat de mirela0911

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit.  Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2015, 10:40
Neața!
la 13.06.2015, 10:51
la 13.06.2015, 10:57
tocmai am mancat si eu un corn la micul dejun ce e drept, nu facut in casa precum sunt ale tale
la 13.06.2015, 10:57
Bune!
la 13.06.2015, 11:18
hmm,foarte bune.

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking