Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas

Postat de bucatarasa in Piine
10 Aug 2024 | 583 vizualizari
Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas

Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas  sunt o reteta populara de patiserie care consta in rulouri din aluat pufos, coapte pana devin aurii si crocante. Acestea sunt perfecte pentru micul dejun sau ca gustare, fiind usor de pregatit si adaptabile la diverse umpluturi, de la gem si ciocolata, la branza sau chiar simplu, fara umplutura.

Ingrediente

  • Ingrediente Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas
  • 500 g făină
  • 250 ml lapte călduț
  • 50 g zahăr
  • 7 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
  • 1 ou
  • 50 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare

Cum se prepara Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas

Activarea drojdiei:
Intr-un bol mic, amesteca laptele caldut cu zaharul si drojdia. Lasa amestecul sa stea timp de 10 minute, pana cand devine spumos.

Prepararea aluatului:
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga praful de sare.
In mijlocul fainii, fa o gaura si adauga oul batut usor, untul topit si amestecul de drojdie.
Framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios. Daca este necesar, adauga putina faina in plus sau cateva picaturi de lapte.Unge aluatul cu ulei, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, timp de aproximativ 1 ora, sau pana isi dubleaza volumul.

Modelarea cornurilor:
Dupa ce aluatul a crescut, pune-l pe o suprafata usor infainata si imparte-l in 2 parti egale.
Intinde fiecare parte intr-un cerc subtire si taie-l in 8 triunghiuri (ca pe o pizza).Ruleaza fiecare triunghi de la baza lata catre varf, formand cornuri.

Coacerea:

Aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.
Lasa-le sa mai creasca pe tava timp de 15-20 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Unge cornurile cu putin lapte sau ou batut pentru a obtine o culoare frumoasa la coacere.
Coace-le timp de 15-20 de minute sau pana devin aurii.

Servire:
Lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le servi. Cornurile sunt delicioase atat calde, cat si reci.

Se pot servi alaturi de unt de casa sau o rulada de pateu. Recomandam si cornuri cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Postat de Valclaudia

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele...

Citeste continuarea

Turta miresei sau Colacul miresei

Postat de Bucataras

Turta miresei sau Colacul miresei

Forma pâinii de sărbătoare este colacul, o pâine albă ce se coace l a sărbători  din făină de grîu de calitate superioară. Pâinea coaptă pentru sărbători...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking