Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica

Postat de AdrianUdrea in Piine
5 Noi 2016 | 15752 vizualizari
Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica

Azi am avut pofta reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica, cu unt si miere, asa ca, sub indrumarea Merisoarei, m-am apucat de framantat si copt. Cred ca va inchipuiti ce satisfactie am avut savurandu-le, stiind ca sunt facute de mine cap-coada. Meri a facut pizza pentru baieti, ca asa a avut comanda, iar eu, in timp ce ea framanta aluatul de piza, framantam aluat de turte.Simplu de tot a fost aluatul pentru Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica, mai simplu ca al ei.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica

  • 600 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

Preparare Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica

Se cerne faina intr-un vas

Se amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina.

se amesteca din nou, totul.

Se incalzeste laptele.

Se face o adancitura la mijocul fainii si se toarna treptat laptele cald, alternativ cu uleiul, amestecandu-se cu faina de pe margini.

Se framanta un aluat nu foarte tare, care se lasa la dospit timp de 30 de minute, la loc cald si acoperit cu stergare de bucatarie.

Dupa acest interval, se presara sarea peste aluat si se framanta din nou, apoi se imparte in 8 bucati, care se lasa din nou sa isi mareasca volumul.

Se intind apoi in foi subtiri de forma rotunda si se coc in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc bine.

Se servesc atat calde cat si reci, sunt bune oricum.

Bunica mea facea si Scovergi de post cu cartofi si Scoruse

De reteta de Biscuiti de la Bunica nici nu mai zic! O facea in fiecare sambata!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paine cu cartofi si cascaval

Postat de merisor67

Paine cu cartofi si cascaval

Curatam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit. Adaugam si sarea. Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de Oana

Chifle pufoase

Puneti in vasul robotului faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2016, 19:11
Ce baiat talentat are Meri
la 05.11.2016, 19:12
bune
la 05.11.2016, 19:13
Are, are dar are și de la cine învăța )
la 05.11.2016, 19:24
Asa ma gandeam si io
la 05.11.2016, 19:28
bune bune

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking