Coronita cu banane si ciocolata

Postat de susu in Prajituri
4 Ian 2011 | 3572 vizualizari
Coronita cu banane si ciocolata

Ingrediente

  • 2 banane coapte
  • 2 oua
  • 100 g iaurt gras
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 100 g zahar tos
  • 100 g nuci
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic praf de copt
  • O mana de stafide
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • Esenta de rom
  • 1 lingura de cognac

Mod de preparare

Bananele pasate si ouale mixate cu zaharul si coaja de portocale se amesteca impreuna cu untul tinut la temperatura camerei. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom iar ciocolata se taie bucati mici si se baga la congelator. Se adauga la compozitie faina amestecata cu praful de copt, stafidele hidratate si se pun trei sferturi din cantitatea de nuca si jumatate din cea de ciocolata. Dupa ce am omogenizat turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu grasime si tapetata cu putina faina. Presaram deasupra restul de nuci si ciocolata si dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Introduci o scobitoare si daca iese curata inseamna ca este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu dulceata de visine

Postat de diaconta

Rulada cu dulceata de visine

Am pregatit foaia de rulada în tava mare a aragazului (36 x 36 cm). Am separate albusurile de galbenusurile oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu pere

Postat de angyb

Prajitura rasturnata cu pere

Batem spuma albusurile cu un pic de sare,pana cand devin o spuma tare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam faina alba si praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2011, 21:13
credeam ca ai facut iepurasul din ciocolata buna coronita
la 04.01.2011, 21:17
la 04.01.2011, 21:36
O coronita tare gustoasa si frumoasa!
la 04.01.2011, 21:44
la 04.01.2011, 21:45
Cred ca a iesit o grozavie !

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking