Coronita glazurata cu ciocolata

Postat de Lily_Musat in Prajituri
18 Ian 2011 | 3736 vizualizari
Coronita glazurata cu ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 3 oua,
  • 150 g de zahar,
  • 230 g faina,
  • 150 ml ulei,
  • 1 lingurita de praf de copt,
  • 40 ml visinata.
  • Ingrediente pentru budinca de ciocolata:
  • 25 g cacao,
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri de zahar,
  • 170 ml lapte,
  • 2 linguri amidon (faina),
  • 80 g unt nesarat,
  • esenta de vanilie.
  • Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
  • 1 + 1/2 linguri de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • 2 linguri de cacao,
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blatul: Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face ca o crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine. Ungem cu unt forma si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180 grade si coacem blatul cca 30 minute.Dupa ce se coace se lasa sa se raceasca bine in forma (ca sa nu se rupa blatul cand il scoatem) apoi se taie in 2 pe orizontala si se pune budinca de ciocolata.

Budinca de ciocolata: Cele 3 galbenusuri le amestecam intr-o cratita cu amidon, cacao, zahar si lapte pe care il adaugam putin cate putin. Punem cratita pe foc si amestecam pana cand obtinem o crema consistenta ca o budinca.Luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca.Untul il faramam cu frurculita bine si il amestecam cu compozitia de crema-budinca pregatita peste care punem esenta de vanilie.

Glazura de ciocolata: Punem apa, zaharul si cacaoa sa se topeasca pe foc, amestecand continuu. Luam de pe foc si adaugam untul faramitat cu o furculita si amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca inainte de a glazura coronita. Pe deasupra decoram cu bombonele colorate gen cip.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita glazurata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu mere sau branza

Postat de AnyCostescu

Placinta cu mere sau branza

Intr-un vas incapator spargem cele 2 oua,le amestecam cu zaharul si laptele. Adaugam margarina topita, praf de copt si faina cat cuprinde . Trebuie sa rezulte un aluat moale, usor de...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cirese si marshmallow, fara coacere

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu cirese si marshmallow, fara coacere

Blatul: Biscuitii ii maruntim in blender. Topim untul, il punem peste biscuiti si le amestecam. Adaugam si laptele, mai amestecam cat sa fie toate incorporate. Asezam un inel reglabil pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2011, 14:46
arata bine
la 18.01.2011, 14:46
Ce frumoasa...si delicioasa...
la 18.01.2011, 14:47
Cred ca la budinca de ciocolata trebuia sa adaugi cacao.. ..arata super am salvat-o la favo
la 18.01.2011, 14:59
Mersi de atentionare, am uitat sa scriu si cacao.
la 18.01.2011, 15:08
o felie va rog, pardon, doua

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking