Ingrediente
- Ingrediente Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa
- Coji de eclere:
- 1 cana de ulei
- 1 cana si jumatate de apa
- 2 cani de faina
- 8 oua
- 1 varf de cutit de sare fina
- Crema de vanilie:
- 1 pachet de margarina
- 5 linguri de faina
- 1 cana de zahar
- 1 litru de lapte
- 2 lingurite esenta de vanilie
- Glazura
- 1 plic de glazura dr.oetker
Mod de preparare
Iata cum se prepara Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa
Se pun apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecand continuu pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia, se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se pune compozitia intr-un posh pentru ornat si se fac bastonase in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu 20-25 minute.
Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema de vanilie.
Pentru crema, zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama. La final se adauga esenta de vanilie.
Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetker dupa instructiunile de pe plic si punem pe fiecare ecler cate o lingurita.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Eclere cu zmeura, Eclere cu crema de mango si ganache de ciocolata alba sau Eclere cu ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (79)
|