Coronita cu stafide si merisoare - de post

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
20 Mar 2015 | 4194 vizualizari
Coronita cu stafide si merisoare - de post

Se prepara foarte simplu si se consuma foarte rapid cu o dulceata care sa insiropeze bine feliuta delicioasa cu stafide si merisoare .

Ingrediente

  • 100 ml lapte cocos
  • 15 gr drojdie de bere proaspata
  • 3 linguri zahar brun
  • 375 gr faina alba
  • 100 gr margarina
  • 65 ml ulei
  • 2 zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o lamaie bio-etratata
  • 1 praf de sare
  • 100 gr merisoare uscate
  • 100 gr stafide sultanine
  • 100 ml rom
  • zahar pudra

Mod de preparare

Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la cuptorul cu microunde .

Se amesteca drojdia cu laptele de cocos caldut , o lingura de zahar si 2 linguri de faina . Se lasa 10 minute sa dospeasca .

Se cerne faina si se pune , maiaua dospita , coaja de lamaie rasa , restul de zahar , sare , zahar vaniliat , ulei si margarina [ moale] . Framantati bine amestecul si lasati-l la crescut intr-un loc cald . Acoperiti aluatul cu o folie alimentara unsa cu ulei .

Dupa 20 minute cand a crescut incorporati stafidele si merisoarele .

Puneti aluatul intr-o  forma de guguluf unsa cu margarina si tapetata cu faina alba . Lasati sa creasca aluatul la cald . Forma de guguluf a stat la mine perfect pe manerul capacului de supa ce fierbea la foc mic .

Coaceti coronita la foc mediu [170 grade ] timp de aproape o ora .

Dupa ce coronita s-a copt uniform se scoate din forma si se serveste presarata cu zahar pudra .

Noi am servit feliile de coronita cu o dulceata de mure mai insiropata ... :d

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu stafide si merisoare - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Retete similare

Cataif

Postat de privatelaura

Cataif

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri. Peste, adaugam miezul de nuca si mai pulsam pana si aceasta este maruntit. Untul, de la temparatura camerei il mixam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2015, 18:08
Sa nu ziceti ca eu nu fac nimic dulce
la 20.03.2015, 18:21
buna buna
la 20.03.2015, 18:25
Ce bine arata
la 20.03.2015, 18:34
super
la 20.03.2015, 18:34
Cum poate sa arate! Felicitari! Imi place foarte mult cum ti-a iesit, nu imi gasesc cuvintele! De mult nu am mai vazut o asemenea minunatie!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking