Coronita cu stafide si merisoare - de post

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
20 Mar 2015 | 4212 vizualizari
Coronita cu stafide si merisoare - de post

Se prepara foarte simplu si se consuma foarte rapid cu o dulceata care sa insiropeze bine feliuta delicioasa cu stafide si merisoare .

Ingrediente

  • 100 ml lapte cocos
  • 15 gr drojdie de bere proaspata
  • 3 linguri zahar brun
  • 375 gr faina alba
  • 100 gr margarina
  • 65 ml ulei
  • 2 zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o lamaie bio-etratata
  • 1 praf de sare
  • 100 gr merisoare uscate
  • 100 gr stafide sultanine
  • 100 ml rom
  • zahar pudra

Mod de preparare

Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la cuptorul cu microunde .

Se amesteca drojdia cu laptele de cocos caldut , o lingura de zahar si 2 linguri de faina . Se lasa 10 minute sa dospeasca .

Se cerne faina si se pune , maiaua dospita , coaja de lamaie rasa , restul de zahar , sare , zahar vaniliat , ulei si margarina [ moale] . Framantati bine amestecul si lasati-l la crescut intr-un loc cald . Acoperiti aluatul cu o folie alimentara unsa cu ulei .

Dupa 20 minute cand a crescut incorporati stafidele si merisoarele .

Puneti aluatul intr-o  forma de guguluf unsa cu margarina si tapetata cu faina alba . Lasati sa creasca aluatul la cald . Forma de guguluf a stat la mine perfect pe manerul capacului de supa ce fierbea la foc mic .

Coaceti coronita la foc mediu [170 grade ] timp de aproape o ora .

Dupa ce coronita s-a copt uniform se scoate din forma si se serveste presarata cu zahar pudra .

Noi am servit feliile de coronita cu o dulceata de mure mai insiropata ... :d

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu stafide si merisoare - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

Postat de Oana

Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac. Pune in craticioara...

Citeste continuarea

Briose cu cacao si banane

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu cacao si banane

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se mixeaza cu un praf de sare.  Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2015, 18:08
Sa nu ziceti ca eu nu fac nimic dulce
la 20.03.2015, 18:21
buna buna
la 20.03.2015, 18:25
Ce bine arata
la 20.03.2015, 18:34
super
la 20.03.2015, 18:34
Cum poate sa arate! Felicitari! Imi place foarte mult cum ti-a iesit, nu imi gasesc cuvintele! De mult nu am mai vazut o asemenea minunatie!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking