Ingrediente
- pentru mamaliga
- 2 cani malai
- 5 cani apa
- 1 lingurita sare
- un cub de unt (cat o nuca)
- pentru coronita de branza
- 150 gr branza de vaca semisarata
- un cub de unt (cat o nuca)
- 2 linguri smantana cu grasime 12%
Mod de preparare
Punem intr-un ceaun apa si sarea si malaiul. Amestecam si acoperim cu un capac.
Asteapta sa inceapa sa borboroseasca.
Amestecam bine si adaugam cubuletul de unt, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba 20 minute, dar mai amestecam din cand in cand.
Mamaliga este gata cand se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului si are consistenta vartoasa. O rastornam pe un platou.
Pe o farfurie, asezam in mijlocul acesteia mamaliga cat dorim. Pe marginea acesteia presaram branza rasa pe razatoarea cu ochiuri mari.
In centrul mamaligii punem untul, lingurile de smantana si decoram cu o frunza de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de branza cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|