Coronita de carne

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
9 Feb 2015 | 9026 vizualizari
Coronita de carne

Nu sunt prea pricepută la dulciuri, așa că am preparat ceva pe gustul Zmeilor ;) Cum spunea Cleme, era normal să aniversez cei patru ani de Bucătăraș.ro cu ceva specific Mamei Zmeu ;)O coroniță aniversară umplută cu ce altceva decât: carne, bacon și ciuperci :D Ups, am scăpat și ceva legume, dar nu se pun că s-au ascuns bine printre cărnărie :D Gata cu vorba și hai la treabă! :-*

Ingrediente

  • PENTRU BLAT
  • Faină albă de grâu 500 g,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscată 2 linguri,
  • apă 400 ml,
  • ulei de măsline 4 linguri.
  • Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 500 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 -3 căței,
  • Ulei de măline 2 linguri,
  • Apă 3-4 linguri,
  • Ardei kapia ½ bucată,
  • Tije de țelină 1 bucată,
  • Codițe de ciuperci champignon cca. 100 g,
  • Morcov fiert 1 bucată mare,
  • Bacon cca 100 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare iodată 20 g,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Griș 2 linguri,
  • PENTRU TOPPING:
  • Felii de cașcaval 4 bucăți,
  • mix de semințe ( susan, in) 1 lingură.

Mod de preparare

L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar.

În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojida, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule. Apoi se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute. De data asta am lăsat aluatul în vasul robotului, l-am sigilat cu folie alimentară și am mers la odihnă :D cca 60 de minute.

Între timp, se prepară umplutura. Ceapa curățată și tocată mărunt s epune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul mărunțit, baconul tocat, asezonându-se de sare, piper și boia. După ce s-au îmbinat toate ingredientele se adaugă ouăle și grișul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se lasă la odihnă.

Aluatul dopsit se scoate din vas se întinde în formă rotundă, apoi se pune într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se pune de jur împrejur pe margini umplutura de mai sus, lăsând mijlocul liber. Din mijloc se trasează felii cu un cuțit bine ascuțit, apoi aceste felii triunghiulare se ridică peste umplutura cu carne, ce în prealabil a fost acoperită cu felii de cașcaval. Imaginile sunt concludente, sper ;)

Se presară mix de semințe și coronița se dă la copt la cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecarui.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

Postat de amalia01

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine .  Lasi compozitia sa se odihneasca 30...

Citeste continuarea

Coronita de miel cu legume

Postat de ianculubita

Coronita de miel cu legume

Costitele condimentate din belsug cu praful de la plic,usturoiul pisat,sare si piper dupa gustul fiecaruia,le punem intr-un vas,rasturnam vinul,uleiul,frecam bine costitele cu tot acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2015, 19:57
Mie sa-mi pui coronita,ca-s un elev sarguincios...
la 09.02.2015, 20:07
buna buna si frumoasa
la 09.02.2015, 20:07
Ce buna!
la 09.02.2015, 20:10
Ce bine arată si ce colorată e
la 09.02.2015, 20:11
Cum spui tu Cleme

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking