Coronite cu Finetti

Postat de rhapsody in Dulciuri
4 Mar 2015 | 4373 vizualizari
Coronite cu Finetti

Delicioase, pufoase si ciocolatoase! :X

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau (+extra pentru modelat)
  • 40 g drojdie proaspata (Budafok)
  • 150 ml apa calda
  • 300 ml lapte cald
  • 80 g ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • 2 lg pudra de portocale
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • Umplutura:
  • 300 g Finetti
  • Pentru uns
  • 1galbenus
  • 1 lg lapte
  • 1 lgt zahar

Mod de preparare

1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca 10 minute. 

 2. Amesteca laptele cu pudra de portocale si incalzeste amestecul cat sa nu te frigi daca bagi degetul in el.

3. Adauga laptele, coaja de lamaie, si sarea si amesteca cu o lingura. Adauga 50g ulei si framanta bine pana cand obtii un aluat omogen (3-5minute). Adaugi restul de ulei si mai framanti 30 de secunde, apoi adaugi 1-2 lg de faina si framanti inca 30 de secunde. Acoperi cu un prosop si il lasi la dospit intr-un spatiu caldut, lipsit de curenti timp de o ora, vei observa ca va creste in volum considerabil.

4. Dupa ce a dospit imparte aluatul in doua. Fiecare parte o vei rula intr-un cilindru si o vei taia in  10 bucati egale.   

5. Pudreaza masa de lucru cu faina si intinde fiecare bucatica de aluat sub forma unui oval (~ 12x18-20cm), unge-l cu 1-2 lingurite crema de ciocolata si taie-l in fasii de 5-7mm (fara a taia pana la capat), apuca de un  capat si ruleaza spre interior pana cand obtii un cilindru. Ruleaza cilindrul sunt forma unui melc si pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Procedeaza asa pana cand termini aluatul. 

6. Acopera tava si lasa sa dospeasca 10 minute.

7.  Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius. 

8. Amesteca galbenusul cu lapte si cu zahar si cu o pensula de patiserie unge coronitele, apoi introdu tava in cuptor pentru 20 minute (eu folosesc ambele trepte - incalzire superioara +inferioara pentru coacere uniforma), sau pana cand se rumenesc la suprafata. 

9. Dupa ce s-au copt lescotidin cuptor si le ungi cu un amestec din 1 lgt miere/zahar si 2-3lg apa, apoi le acoperi cu un prosop.         

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Placinta cu branza si iaurt

Postat de miha

Placinta cu branza si iaurt

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida. Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu...

Citeste continuarea

Inghetata cu caise, nuci si caramel

Postat de diaconta

Inghetata cu caise, nuci si caramel

Am mixat foarte bine frisca,apoi am turnat peste ea laptele condensat. Caisele fara sâmburi le-am pus în recipientul Blenderului Blend Active, împreuna cu laptele. Am obtinut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2015, 07:59
Ce frumos miroase in bucataria ta!
la 04.03.2015, 08:03
mmmm ce bune sunt si ce bine miroase
la 04.03.2015, 08:04
Minunate!
la 04.03.2015, 08:09
ce apetisante
la 04.03.2015, 08:10
ce frumoase sunt!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking