Ingrediente
- Am folosit:
- 1 kg faina 650
- 14 gr drojdie uscata
- 400 ml lapte
- 125 gr unt
- 3-4 linguri ulei de masline
- scortisoara,
- cuisoare macinate
- coaja rasa de la o portocala
- 4 oua
- un praf de sare
- 4 linguri zahar
- pentru umplut:
- gem de capsuni
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Am dizolvat putin drojdia in laptele caldut,intr-un castron mare am pus faina,ouale,coaja de portocala,cuisoare macinate,scortisoara,125 gr unt taiat cubulete,uleiul de masline,sarea,zaharul si laptele care a ramas dupa ce am pus la inmuiat drojdia,am adaugat si drojdia la final cu laptele in care am dizolvat-o si am amestecat totul bine,mai intai cu o lingura si mai apoi am framanatat cu mana pana cand toate ingredientele s-au amestecat si aluatul a devenit nelipicios si se desprindea usor de pe mana.
Pentru ca mi-a fost dor sa ma joc cu aluatul,eu am facut forme diferite,desi in titlu am spus “coronite” pe langa ele am facut si cornulete,trandafiri si toate formele care mi-au venit in minte :).
Pentru coronite,caci despre ele e vorba,am rupt o bila de marimea unei mingi de tenis,(poate ceva mai mica),am intins-o bine cu sucitorul intr-o forma ovala,la un capat am lasat 3-4 centimetri de aluat si apoi sub aceasta distanta am taiat fasii din aluat.Am pus pe bucata lasata netaiata o lingura de gem si apoi l-am intins bine peste tot,am rulat aluatul pe diagonala si apoi l-am adunat intr-o coronita astfel ca am unit capetele aluatului.La final am uns coronitele cu ou batut si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.din aceasta cantitate de aluat si ingrediente mie mi-au iesit 3 tavi mari de coronite,cornulete si alte forme haioase,dulci si gustoase.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|