Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Postat de gaby_d in Prajituri
7 Iul 2014 | 6141 vizualizari
Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri confetti
  • un vf. cutit sare
  • Pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana pentru gatit
  • o lingura zahar pudra
  • In plus
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 4 linguri confetti

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul.

Adauga cele doua linguri de apa fierbinte si mixeaza la viteza maxima 30 sec.

Adauga apoi galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, si omogenizeaza amestecand de jos in sus (nu circular!), usor, usor.

La final adauga confetti.

Intr-o tava de 25/30 cm, tapetata cu hartie de copt, pune amestecul lingura cu lingura si niveleaza cu o spatula.

Da tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic spre mediu timp de 20 de minute.

Il lasi un minut sa se racoreasca apoi il rastorni pe o alta hartie de copt pe care ai presarat zahar tos.

Rulezi blatul cald si il lasi sa se raceasca complet, rulat in hartie.

Il desfaci usor si intinzi pe toata suprafata 3 linguri de dulceata de capsuni.

Mixezi frisca cu smantana si zaharul pudra pana ajungi la consistenta dorita.

Intinzi frisca peste blatul cu dulceata pastrand 2 linguri.

Rulezi strans si dai rulada la rece pentru 30 de minute.

O scoti si cu ajutorul unui cutit intinzi pe toata suprafata frisca ramasa.

Cu ambele maini iei rulada si o invarti pe toate partile intr-o tava in care ai pus confetti, imbracand-o uniform intr-o hainuta multicolora.

Dai rulada la rece si o portionezi dupa o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu capsuni

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Tarta Tatin cu gutui

Postat de vio_dreams

Tarta Tatin cu gutui

Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. amestecam pana se omogenizeaza. Curatam gutuile si le taiem feliute. Le punem in sosul caramel, adaugam scortisoara si lasam pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2014, 09:33
As cere da' ...na! Tare faina-i!
la 07.07.2014, 09:37
la 07.07.2014, 09:38
ce vesela e , si cred ca a fost tare buna
la 07.07.2014, 09:42
simpla
la 07.07.2014, 09:42
Ce mult ar place piticilor mei

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking