Ingrediente
Blat:
- 6 albusuri
- 6 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de gris
- o vanilie
Umplutura:
- 3-4 linguri gem de mure(sau de care va place)
- un plic de frisca
- 100gr.lapte
- un plic de intaritor de frisca
- 2 linguri de smantana
Mod de preparare
Batem albusurile cu un praf de sare si treptat punem zaharul si vanilia,batem spuma pana devine groasa si lucioasa.
Amestecam faina cu grisul si le adaugam usor in spuma amestecand cu o spatula de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt ,turnam aluatul, nivelam cu o spatula si bagam la cuptor incalzit .Lasam sa se rumeneasca.
Dupa ce s-a copt il scoatem si il rulam in hartia lui si il lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu lapte si cu intaritorul si dupa ce s-a ingrosat frisca punem si smantana,mai batem putin si e gata.
Intindem blatul, il ungem cu gem ,punem frisca si rulam usor sa nu iasa frisca in afara.
Portionam in feliile care vrem.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de albusuri cu gem de mure si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|