Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure

Postat de simona72 in Torturi
19 Apr 2014 | 4552 vizualizari
Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure

A fost cu dedicatie pentru sotul meu de Sfintele Florii, iar inspiratie mi-a fost Timeea. Multumesc!>:D

Ingrediente

  • pt rulada:
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura indulcitor pulbere
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 borcan de gem de mure:http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • pt blatul de cacao:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura indulcitor pulbere
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt crema:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 150 gr afine
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 3-4 linguri dulceata de afine

Mod de preparare

Pentru rulada:separam albusurile de galbenusuri, mixam 1 minut albusurile cu praful de sare, adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile devin o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile in timp ce mixam si la urma faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. In tava mare a aragazului punem hartie de copt, adaugam aluatul si dam la cuptorul incins la 170 grade pt 12-15 minute. Dupa coacere inlaturam hartia de copt, punem blatul pe un prosop curat si umed, rulam cu grija sa nu se rupa blatul. Lasam sa se raceasca putin,desfacem rulada, ungem cu gemul de mure, rulam la loc si lasam sa se raceasca bine 2 ore. 

Pentru crema: mixam smantana pentru frisca impreuna cu indulcitorul. Adaugam mascarponele in timp ce continuam mixarea la viteza mai mica. Oprim cateva linguri de frisca pentru ornare,adaugam afinele(congelate am avut eu) si amestecam sa se incorporeze toate ingredientele

Pentru blatul de cacao: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu 1 praf de sare, adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile devin o spuma ferma. Adaugam apa rece peste albusuri, galbenusurile, uleiul in fir subtire, iar in tot acest timp mixam. Separat amestecam faina, cacaoa si praful de copt si le adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor si punem compozitia intr-o tava rotunda cu inel detasabil, captusita cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Dupa coacere si racire, inlaturam hartia de copt, punem blatul inapoi in tava rotunda cu inel detasabil si ungem blatul cu dulceata de afine. 

Rulada o taiem in felii de aproximativ 2 cm grosime. Punem felii de rulada peste blatul de cacao, in asa fel incat sa captusim peretii(vezi foto). Umplem cu crema de frisca, mascarpone si afine, iar deasupra punem feliile de rulada ramase. Cu ajutorul posului ornam cu moate din frisca si cateva afine. Dam la rece pentru cateva ore, inlaturam inelul detasabil si tortul poate fi servit. Pofta mare si sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea...

Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2014, 14:25
Dacă zic că şi din ăsta mi-a recomandat medicul, toată lumea va veni la medicul meu. Super!
la 19.04.2014, 14:27
Padre se vede treaba ca Liliana ti-a dat liber ma bucur ca te poti mandri cu asa medic
la 19.04.2014, 14:46
padre)))))))))))))))))))))
la 19.04.2014, 14:54
ce reusita e
la 19.04.2014, 15:06
e superb

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking