Pavlova

Postat de simona72 in Torturi
15 Sep 2013 | 3481 vizualizari
Pavlova

Este pt prima oara cand fac aceasta prajitura, care la prima vedere pare simpla, dar pot sa spun ca este complicata doar prin faptul ca bezeaua trebuie sa-ti iasa crocanta la exterior si moale in interior...daca a iesit asa, prajitura este o reusita. Sincer, mie nu mi-a iesit, cu toate ca am urmat pasii indicati. Gasiti pe net mai multe pareri despre cum trebuie coapta bezeau...am adoptat una, dar care nu a fost cea potrivita. Cred ca timpul de coacere trebuie redus....ramane sa incercati si voi prajitura si sper sa aveti mai mult noroc ca si mine....

Ingrediente

  • pt bezea:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri zeama de lamie
  • 2 linguri amidon alimentar
  • pt umplut:
  • 250 gr frisca
  • 100 gr branzica ceva vin de la Delaco
  • 3-4 linguri zahar
  • fructe:ananas din compot, afine,mure,capsuni(congelate)
  • pt sosul de mure am folosit din gemul meu de mure:http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html

Mod de preparare

Albusurile se bat cu un praf de sare pt 1-2 minute, folosindu-ma doar de robotul de bucatarie. Am adaugat treptat zaharul pudra pana ce albusurile au devenit o bezea ferma. La urma am adaugat zeama de lamaie si amidonul. In tava mare de la aragaz, am pus cateva buline de albus, am fixat o hartie de copt pe buline, am desenat un cerc cu diam de 20 cm si am pus o treime din cantitatea de bezea. Restul de albus l-am pus intr-un pos,si am pus de jur imprejurul cercului de bezea formand mici moturi. Am dat la cuptorul incins la 100 gr pr 25 minute, am crescut apoi la 120 grade pt 25 minute. Am lasat bezeaua sa se raceasca in cuptor pt cateva ore. 

Frisca am batut-o spuma cu zaharul,apoi  am adaugat branzica. Am umplut bezeaua cu frisca batuta si am dat-o la frigider pana a doua zi. Am decorat cu ananasul din compot si fructele congelate, iar gemul de mure l-am incalzit pt 1 minut la microunde si l-am turnat peste prajitura. Am lasat la frigider pt 2-3 ore apoi am servit.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada Pavlova

Postat de mirela0911

Desert rulada Pavlova

Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se tapeteaza...

Citeste continuarea

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Postat de RuxyRux

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important! Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2013, 14:07
Buna rau!
la 15.09.2013, 15:00
arata delicios tare
la 15.09.2013, 15:02
Simona, din exterior se vede bine, dulce este cu siguranţă, şi nu mă îndoiesc că-i făcută şi cu multă dăruire. Nu mă pronunţ unde nu cuosc, dar efortul tău e de apreciat. Altfel, nota 10
la 15.09.2013, 15:05
Multumesc!! Sunteti draguti
la 15.09.2013, 15:39
Curajoaso! Felicitari...

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking