Mini Pavlova

Postat de ReteteDePoveste in Torturi
10 Sep 2013 | 4563 vizualizari
Mini Pavlova

Aceasta prajitura a fost creata in onoarea celebrei balerine de origine rusa Anna Pavlova. Practic blatul de bezea si crema de frisca formeazafustita din tul specifica balerinelor. Se crede ca aceasta prajitura fost inventata in Noua Zeelanda, Australia.

Ingrediente

  • Bezeaua:
  • 6 albusuri
  • 350 gr zahar (eu pun max 300 gr)
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr Mascarpone
  • esenta de vanilie/zahar vanilat
  • Fructe:
  • Capsuni/ cirese/ mango/ fructe de padure / orice combinatie va place voua

Mod de preparare

Pentru bezea, albusurile se bat spuma, iar apoi se adauga zaharul treptat. Se mixeaza pana se topeste zaharul (valabil daca folositi zahar tos).

Atentie! Daca folositi zahar tos, nu il punenti pe tot o data, pentru ca se va topi foarte greu, iar timpul de mixare se va dubla.

Cand este gata, se adauga amidonul, otetul, vanilia, zaharul vanilat si se mai mixeaza cateva min.

Varianta 1 (tort)

Se aseaza o hartie de copt pe o tava intinsa de aragaz si se deseneaza un cerc. Se adauga bezeaua, incercand sa nu depasiti (prea mult) cercul. Marginile trebuie sa fie mai inalte.

Se da la cuptul (incins bine impreabalil). Se coace 90 de minute la 100 grade,cu usa de la cuptor intre- deschisa. Bezeaua trebuie sa fie crocanta pe exterior si cremoasa pe interior.

Atentie! nu va speriati cand o sa vedeti ca a crapat bezeaua, este ok.

Varianta 2 (Mini Pavlova)

Se fac cerculete cam de 10 cm diametru, iar marginile trebuie sa fie un pic mai inalte. In rest, este identic cu procedeul de mai sus.

Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca in cuptor.

Pentru crema nu trebuie decat sa mixam frisca cu mascarpone, sa adaugam esenta si zaharul vanilat. Apoi dam la rece pana sunt gata si bezelele.

Se aranjeaza pe platou, inainte sa fie servite, altfel bezeaua nu va mai fi crocanta, si se va inmuia.

Peste bezea se adauga un strat de fructe, crema , iar la final inca un strat de fructe (ceva mai putine).

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini Pavlova cu zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert mini Pavlova cu zmeura

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, amestecam zaharul cu amidonul si apoi il incorporam in albusurile batute spuma, putin cate putin, dupa fiecare tura de zahar pus mixam bine. La final...

Citeste continuarea

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Postat de andaoana

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Cum se prepara reteta Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2013, 10:47
la 10.09.2013, 10:50
E buna! Am facut-o si eu
la 10.09.2013, 11:16
este printre prajiturile mele preferate!!
la 10.09.2013, 15:22
la 10.09.2013, 16:12
foarte faina

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking