Ingrediente
- bezea:
- 210 g albusuri ( de la 6 oua mai micute)
- 320 g zahar
- un praf de sare
- 1 lingura amidon
- 1 lingura otet
- Umplutura
- frisca din smantana
- Decor
- zmeura congelata
Mod de preparare
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, amestecam zaharul cu amidonul si apoi il incorporam in albusurile batute spuma, putin cate putin, dupa fiecare tura de zahar pus mixam bine. La final adaugam si otetul si mai mixam cateva minute, pana obtinem o bezea lucioasa.
Cu ajutorul unui posh formam minipavlove, le asezam in tava pe hartie de copt.
Incingem cuptorul bine, apoi reducem la mic focul, bagam tava la cuptor si lasam intredeschis cuptorul. Lasam sa se usuce vreo 3 ore ( daca aveti cuptor electric nu trebuie sa mai asteptati asa mult). N-au iesit ele albe ca zapada, cred ca la un moment data au venit gazele mai puternice, banuiesc nu sunt sigura, ca n-am stat sa pazesc cuptorul, in fine sunt dragute si asa mai crem.
Le scoatem din cuptor si apoi le umplem cu frisca batuta si le ornam cu zmeura, sunt ele dulci, dar bune rau si doar nu mananci in fiecare zi.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini Pavlova cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|