Desert la cupa

Postat de katty in Prajituri
22 Oct 2014 | 4884 vizualizari
Desert la cupa

Un desert rapid , usor si foarte bun .

Ingrediente

  • rulada cu gem de caise
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem de caise
  • inghetata de vanilie(
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 lingurita amidon
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • zmeura
  • fulgi de migdale
  • frunze proaspete de menta

Mod de preparare

Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se raceste.Se pune esenta de vanilie
si frisca batuta spuma tare.Se omogenizeaza compozitia ,se toarna intr-un vas si se pune la congelator.Se amesteca din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata(sau se pune la masina de inghetata)

Pentru rulada  ,
Separam albusurile de galbenusuri . 
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase .Adaugam galbenusurile , omogenizam , apoi cernem deasupra faina . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt . Dam tava la cuptorul preincalzit 10-12 minute , pana incepe sa se rumeneasca usor . Scoatem tava . Rasturnam foaia pe o alta hartie de copt si o rulam  .O lasam 2-3 minute , apoi o derulam si desprindem cu grija hartia pe care a fost coapta . Ungem cu gem de caise si o rulam din nou . O lasam sa se raceasca .


Asezam  pe fundul si peretii unei cupe 4-5 felii de rulada . In centru asezam 2 bile de inghetata de vanilie  , punem zmeura ,  fulgii de migdale si menta . Servim desertul imediat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si cirese

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am obtinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixerul si folosim un tel. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert la cupa cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Desert la cupa cu capsuni

Mai intai, pregatim crema. Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 21:21
Ce nebunie
la 22.10.2014, 22:01
Deliciooooos!
la 23.10.2014, 00:00
delicios desert!
la 23.10.2014, 08:16
o bunatate
la 23.10.2014, 08:48
yamiiii

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking