Ingrediente
- 1.5 kg costita afumata
- 1 kg cartofi
- 2 linguri pasta ardei kapia copt [ conserva proprie ]
- 6 catei usturoi
- 1 lingurita maghiran uscat
- 3 tulpini tarhon verde
Mod de preparare
- Costita se tine la desarat in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa.
- Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza.
- Usturoiul se curata si se toaca.
- Se aseaza costita in vasul aparatului de gatit se aduga deasupra pasta de ardei kapia copti, usturoiul, maghiranul si tarhonul.
- Se toarna deasupra 1,5 l apa. Setati pe functia Stew timp de o ora.
- Cartofii se curata si se taie bucati. Puneti cartofii intr-o oala si cu un polonic transferati zeama de la costita ce fierbe alaturi .
- Cartofii se pun la fiert dupa costita cam la 30 minute . Astfel veti putea sa serviti preparatul cu cartofii calzi.
- Costita este gata cand lichidul de pe ea a scazut si furculita intra usor in carne .
- Zdrobiti carofii dar nu asa de fin ca pentru pireu.
- Serviti costita afumata cu cartofi cat sunt calde alaturi de muraturile preferate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita afumata cu maghiran si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|