Ingrediente
- 600 gr codtita miel
- 1 foaie dafin
- 2 pahare vin
- 2 pahare apa
- 4 catei usturoi
- 4 linguri ulei masline
- 4 linguri ketchup
- 4 fire tarhon verde
- 1 lingurita boia dulce
- 1/4 lingurita boia iute
- sare
Mod de preparare
- Costita de miel se curata, se spala si se taie in doua.
- Se pregateste intr-o oala vin, foaie de dafin, sare si cateii de usturoi.
- Se pune la fiert costita in oala pregatita.
- Tot acum introduceti la fiert si jumatate din tarhonul verde.
- Cand carnea incepe sa se patrunda se scoate intr-un vas de sticla termorezistent [ sau o tava ] .
- Amestecati uleiul de masline, ketchup, boia dulce, boia iute si putina sare.
- Cu aceasta pasta ungeti costitele de miel.
- Puneti pe fundul tavii si deasupra costitei tulpini de tarhon verde.
- Dati tava la cuptor pentru rumenire cam 10 minute la grill superior, temperatura 280 grade C.
- Supravegheati rumenirea pentru a evita riscul arderii.
- Costita de miel se serveste calda .
- Noi am preferat sa punem alaturi o salata de cruditati.
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de miel cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|