Costiţă de porc cu legume la cuptor

Postat de diaconta in Porc
24 Ian 2014 | 4407 vizualizari
Costiţă de porc cu legume la cuptor

Desigur că e o mâncare care ne place, mai ales pentru o zi de Duminică friguroasă.Imi place foarte mult costiţa de porc,lăsată la cuptor pâna când carnea se desprinde de pe oase.Iar dacă este însoţită de multe legume gustoase şi fiartă în moare (zeamă) de varză,nu poate fi decât un adevărat răsfăţ.

Ingrediente

  • 600 g costiţă de porc cu şorici
  • usturoi
  • dovlecei
  • 1 fir de praz
  • 2 morcovi
  • Un ardei kapia rosu
  • Varza rosie
  • 2 rosii
  • Broccoli
  • Sare,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Cimbru
  • Moare(zeama) de varza
  • Ulei

Mod de preparare

Soricul l-am crestat astfel încât sa patrunda condimentele bine în carne.

Am condimentat bine carnea si am lasat-o o ora la frigider.

Toate legumele,în afara de broccoli le-am taiat cubulete ori rondele,nu este vreo regula anume.

Intr-o tava am pus putin ulei,am asezat legumele,costita,am pus zeama de varza,am acoperit cu folie si am pus la cuptor.

Dupa aproximativ o ora,am scos folia si am lasat sa se rumeneasca bine carnea.

Broccoli l-am fiert în apa cu putina sare,l-am scos în apa rece pentru a-i pastra culoarea verde,apoi în ultimele minute l-am pus în tava,punând peste el din sosul lasat de carne si legume.

Ca sa fie gustos,broccoli trebuie condimentat si aromat,altfel are un gust cam fad,de aceea multa lume îl ocoleste.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costiţă de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de costita la cuptor cu legume

Postat de abetina

Reteta de costita la cuptor cu legume

Iata cum se prepara Reteta de costita la cuptor cu legume Se pune costita la bait cu cel putin 24 ore inainte de pregatire termica. Baitul este facut din bors de putina acru, boia de ardei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2014, 23:25
un pranz perfect
la 24.01.2014, 23:27
imi place
la 24.01.2014, 23:29
e aproape dimineata si tu ne dai de pranz
la 24.01.2014, 23:31
Huooooooooooooooooooooooooo..noroc ca am mancat niste costita de la borcan....
la 24.01.2014, 23:32
bun bun

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking