Costite de porc adevarate, la gratar

Postat de mihaelar63 in Porc
26 Iul 2021 | 2101 vizualizari
Costite de porc adevarate, la gratar

  Am tot primit recomandari si sfaturi de cat de bune sunt costitele gata condimentate de la firma X . Daca mi-au spus trei persoane diferite, am achizitionat si eu. Dezamagire totala !!! Gust prea dulce, aditivi, prea sarate !!! A venit timpul sa prepar eu propria varianta. Sunt foarte multumita si am sa repet experienta !!!  Astea-s costite adevarate ce le-am facut eu  !!!Probabil chiar pentru intalnirea de vara a bucatarasilor !!! .

Ingrediente

  • 2.5 kg costita de porc
  • 2 beri
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 manunchi mic de cimbru
  • 6 linguri untura proaspata de porc
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita paprika dulce afumata
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 2 lingurite zaatar
  • sare

Mod de preparare

  1. Costitele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare.
  2. Se sareaza. Se pun foile de dafin, cepele intregi si crengutele de cimbru.
  3. Se toarna deasupra berea si apa cat sa le acopere.
  4. Se fierb costitele cam o ora, sub capac.
  5. Opriti fierberea si le scurgeti de lichid cand furculita intra usor in carne.
  6. Lasati carnea sa se zvante si sa se raceasca putin .
  7. Intr-un bol amestecati condimentele cu sare .
  8. Puneti untura de porc proaspata peste condimente si amestecati .
  9. Cu acest amestec, ungeti costitele pe ambele parti .
  10. Costitele astfel pregatite se pun la rece pana vor fi puse pe gratar.
  11. Coaceti costitele pe gratar dupa preferinta: mai perpelite sau mai fragede !!!
  12. Noi am facut costitele o parte direct pe gratar.
  13.  O alta parte peun gratar de inox pus pe gratarul de font . Deci nu chiar la plita incinsa . S-au copt mai mult in caldura emanata .
  14. Mi-au placut cele preparate in al doilea mod  Au fost mai suculente si mai fragede .
  15. Serviti alaturi de costitele la gratar legume sau salate de cruditati .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de porc adevarate, la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Jambon la tigaie cu varza

Postat de mihaelar63

Jambon la tigaie cu varza

Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat. Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca  jambonul concav la prajit] Intr--un...

Citeste continuarea

Mancare de porc cu bere si legume

Postat de oanapl

Mancare de porc cu bere si legume

Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2021, 21:59
Cel mai bine sa iti condimentezi tu carnea pentru gratar cu ce iti place si cat de condimentata o vrei! Arata foarte bine costitele!
la 26.07.2021, 22:03
Multumesc , Rocsi !!! M-am lasat si eu dusa de val. Le-am cumparat cand am avut vreo 25 de invitati , adica colegii si copii . Am crezut ca scutesc din munca . Nu mai fac eu greseala acum ca m-am invatat minte .
la 26.07.2021, 22:09
Foarte bune!
la 26.07.2021, 22:14
Şi mie îmi plac foarte mult!
la 26.07.2021, 22:34

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking