Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
6 Iun 2024 | 513 vizualizari

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola ideale pentru micul dejun sau ca gustare.  Iată cât de ușor se prepară și ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente

  • Ingrediente Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola:
  • 400 g aluat foitaj
  • 150 g brânză gorgonzola dulce
  • 10-11 ciuperci albe, mari
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței usturoi
  • ulei de măsline
  • cimbru proaspăt
  • câteva fire de chives
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepara Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

Toacă mărunt ciupercile, apoi usturoiul și ceapa.

Într-o tigaie încinsă, adaugă puțin ulei de măsline și pune ciupercile la sotat. Adaugă usturoiul și ceapa și lasă pe foc până se rumenesc bine și scade zeama lăsată de ciuperci. Condimentează cu sare, piper și puțin cimbru.

Taie aluatul foietaj în 12 pătrate. Așază fiecare pătrat în tava de brioșe și presează ușor ca să se așeze bine aluatul, apoi adaugă câte o lingură din umplutura de ciuperci.

Coace coșulețele cu ciuperci în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 20-25 minute, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate-le din cuptor și pune câte o lingură de gorgonzola peste fiecare ca să se topească frumos brânza. Garnisește-le cu chives tocat mărunt și servește-le cu poftă! Sunt excelente la gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cartofi noi cu ceapa verde si praz

Postat de gurita_ta2005

Cartofi noi cu ceapa verde si praz

Cartofii se spala foarte bine,si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scurg bine de apa si se scot intr-un castron. Intr-o tigaie mai adanca...

Citeste continuarea

Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang

Postat de caroline

Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang

Incepem prin a spala cartofii sub jet de apa rece.Eu prefer sa ii curat de coaja si sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert. Insa voi puteti pune cartofii intregi cu sau fara coaja. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2024, 01:29
la 07.06.2024, 15:07
Mai avei gorgonzola?
la 07.06.2024, 20:49

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking