Cosulete cu crema de branza si verdeata

Postat de Retetegg in Aperitive / Garnituri
27 Dec 2012 | 4568 vizualizari
Cosulete cu crema de branza si verdeata

Continuam marea aventura in bucatarie de sarbatori, cu un aperitiv simplu si gustos, care a stat pe masa noastra de Craciun, alaturi de alte bunatati "d-ale porcului" si a fost bine venit pentru ca aveam nevoie si de ceva mai light.

Ingrediente

  • 1/2 pachet aluat congelat (un pachet are 2 foi si eu am folosit numai una),
  • 300 g branza proaspata,
  • 2-3 linguri smantana,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • piper,
  • oregano,
  • busuioc,
  • 1 leg. ceapa verde,
  • 1/2 leg patrunjel,
  • 1/2 leg marar,
  • seminte de mas si susan optional

Mod de preparare

Am decongelat aluatul la temperatura camerei si am intins una din foi pe masa de lucru.  

Am taiat cu ajutorul unei forme rotunde 9 cercuri.  

Eu am copt aluatul in formele pentru briose asa ca a avut aspectul unor cosulete, dar e ok si daca il taiati simplu cu forma sau pahar si il coaceti in tava.  

Daca vreti cosulete, intindeti usor aluatul pe marginile formei de briosa. Aluatul trebuie intepat in 2-3 locuri cu o furculita. In fiecare cosulet punem o hartiuta mica de copt si pe ea cateva boabe de fasole (sau de orez am avut eu) si astfel evitati sa se ridice mijlocul aluatului.  

Am pus tava la cuptor la foc mic, 10-15 min. La mine a mers repede fiind tava cu cate 6 forme de briosa, dar chiar daca sunt forme individuale le punem impreuna in cuptor ca sa nu coacem mai multe serii.  

Am scos cosuletele din forme si le-am lasat sa se raceasca.  

Intre timp am amestecat branza cu smantana, verdeturile taiate marunt si condimentele.  

Am umplut fiecare cosulet de aluat cu 2-3 lingurite de crema de branza si verdeturi, apoi am decorat cu seminte de mac, susan si frunze de patrunjel.

Un aperitiv excelent pentru o masa festiva! Merita sa-l incercati! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete cu crema de branza si somon

Postat de Criss

Cosulete cu crema de branza si somon

Pentru cosulete, se pune faina amestecata cu sare si praf de copt intr-un castron. Se adauga untul taiat cubulete, se framanta cu degetele, apoi se adauga oul si apa rece. Se framanta un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2012, 18:56
la 27.12.2012, 18:57
Dupa zilele cu carne din belsug sunt bine venite
la 27.12.2012, 18:57
Motan
la 27.12.2012, 18:58
Asa-i Bunica, tare bine vin dupa piftie, toba si sarmalute
la 27.12.2012, 18:59

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking