Cosulete cu mere " imbatate" :)

Postat de brunetica in Prajituri
19 Noi 2011 | 3619 vizualizari
Cosulete cu mere " imbatate" :)

O reteta foarte delicioasa si aromata. Prepararea merelor am vazut la o emisiune de la tv si mi sa parut interesant . Sper sa va incant si pe voi cum mi-am incantat si restul familiei.

Ingrediente

  • 125 ml. lapte
  • 125 ml. iaurt acru
  • 25 g. drojdie
  • 50 . zahar
  • 50 g. unt
  • 2 lingurite ulei
  • un praf sare
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 500 g. faina

Umplutura

  • 5 mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50 ml. apa
  • 300 ml. vin alb
  • 100 g. zahar
  • 5-6 cuisoare

Mod de preparare

 

Cernem faina intr-un bol. Incazim laptele cu iaurtul , dar nu il incalzim tare pentru a nu se branzi iaurtul. Topim untul si il lasam la racit. Drojdia o dizolvam cu un pic de lapte si o turnam peste faina, adaugam tot laptele amestecat cu iaurtul si incepem prin a framanta si a incorpora fiecare ingredient.  Cand am obtinut un aluat omogen adaugam cele 2 lingurite de ulei si mai continuam sa framantam cateva minuntele. lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. 

Umplutura de mere: spalam merele si le taiem feliute. Intr-o tigaie punem apa cu zaharul si cuisoarele si lasam la fiert pina se topeste zaharul , cand s-a topit zaharul adaugam vinul si cand a dat primul clocot  scoatem cuisoarele si adaugam merele , scortisoara si lasam sa fiarba. Cand sant gata lasam merele la racit. 

Cand aluatul a crescut formam bilute , pe planseta infainata , intindem foi, nici groase si nici foarte subtiri. 

Pregatim formele pe care le tapetam cu unt sau ulei, asezam foile de aluat si le umplem cu merele, strangem aluatul precum un cosulet. Le mai lasam la crescut  15 minunte si le coacem la foc mediu in cuptorul incalzit, la foc mediu pana se rumenesc usor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu mere " imbatate" :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cremes rapid

Postat de Corina33

Cremes rapid

Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...

Citeste continuarea

Felie de lapte(Milch Schnitte)

Postat de Creatsa

Felie de lapte(Milch Schnitte)

Foile de pandispan: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana devin cremoase. Adauga treptat uleiul ,laptele si mierea. Amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2011, 13:49
Faine
la 19.11.2011, 13:51
minunate cosuletele cu mere imbatate
la 19.11.2011, 14:03
Multumesc fetelor
la 19.11.2011, 14:19
super bunoaca, imi place combinatia
la 19.11.2011, 14:39
multumesc Kori

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking