Cosulete de ciocolata cu crema de cocos si mascarpone

Postat de deyutzky in Dulciuri
26 Dec 2013 | 10982 vizualizari
Cosulete de ciocolata cu crema de cocos si mascarpone

Pe cat de lung e titlul pe atat de scurt este timpul de preparare al retetei :))) Reteta apartine bucatareselor vesele carora le multumesc pentru aceasta deliciosenie:P

Ingrediente

  • Pentru cosuletele de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • forme de silicon pentru briose sau hartiute
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g nuca cocos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • fructe de padure pentru ornat

Mod de preparare

Cosulete:  

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o punga.  

Scufundam punga in apa calda pana cand se topeste bine toata ciocolata.  

Cu o pensula luam din ciocolata topita si ungem formele de briose pe interior, dam formele la frigider pentru 15 minute pana cand se intareste ciocolata apoi le scoatem si le mai punem inca un strat de ciocolata.  

Le dam iar la frigider si le lasam pana cand ciocolata se intareste bine.(eu le-am dat pentru 15-20 de minute la congelator apoi le-am lasat in frigider)  

Dupa ce s-a intarit ciocolata indepartam cu grija formele de silicon/hartiutele.  

Crema:  

Punem intr-un vas zaharul pudra, zaharul vanilat si mascarponele rece si mixam la viteza mica pentru cateva minute.  

Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos treptat si amestecam pana la omogenizare.  

Umplem cosuletele de ciocolata cu crema obtinuta si le ornam cu fructe de padure sau cu orice alte fructe va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de ciocolata cu crema de cocos si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta rustica cu prune

Postat de vio_dreams

Tarta rustica cu prune

  Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul.  Dam deoparte si...

Citeste continuarea

Tarta cu mac si brinza

Postat de simona72

Tarta cu mac si brinza

Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2013, 22:52
Minunat arata si cu siguranta foarte bune!
la 26.12.2013, 22:52
Superbe!
Am adaugat reteta la favorite
la 26.12.2013, 22:53
ce reteta tentanta,deyutzky!
la 26.12.2013, 22:55
Va multumesc mult!
la 26.12.2013, 22:57

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking