Cosulete de primavara cu branza

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
3 Iun 2016 | 2092 vizualizari
Cosulete de primavara cu branza

Astazi va voi arata cum sa transformati banala branza cu ceapa intr-un aperitiv festiv. Sper sa va placa si sa le pregatiti pentru cei dragi!

Ingrediente

  • 2-3 foi de foietaj tip foi;
  • Cateva ridichi;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 150 g branza;
  • 1 lingura unt;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • Putin ulei;
  • Optional: 1 lingurita de iaurt.
  • Pentru decor: cateva frunze de salata.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

 

Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Puteti pune orez ca greutate in fiecare cosulet, ca sa isi pastreze forma. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

 

Intre timp, se rade branza intr-un castron si se amesteca bine cu untul, iartul, ceapa tocata marunt si putina sare.

 

Cand cosuletele devin aurii pe margini, se scot din cuptor, se indeparteaza orezul, se lasa la racit, apoi se vor umple cu crema de branza. Puteti folosi ridichi taiate pe post de capacele.

Pentru decor, folositi si cateva frunze de salata.

 

Acest aperitiv se poate servi alaturi de alte preparate, intr-un cadru festiv.

 

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/cosulete-de-primavara-cu-branza.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de primavara cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri cu crema de branza si crema de pate

Postat de rocsi_1612

Rulouri cu crema de branza si crema de pate

Rulourile: Untul il topim. Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut. Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute. Intr-un bol...

Citeste continuarea

Placinta cu carne

Postat de simona72

Placinta cu carne

Aluatul se lasa la dezghetat. Carnea (eu am avut-o pregatita), se curata de pielite si se da prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. Ceapa alba curatata si tocata marunt se pune la calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2016, 18:04
frumoase
la 18.12.2016, 22:16
Catalina, multumesc frumos!
la 29.03.2018, 20:07
la 31.03.2018, 13:51
Katty

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking