Ingrediente
- 2-3 foi de foietaj tip foi;
- Cateva ridichi;
- 1 legatura ceapa verde;
- 150 g branza;
- 1 lingura unt;
- 1 varf de lingurita de sare;
- Putin ulei;
- Optional: 1 lingurita de iaurt.
- Pentru decor: cateva frunze de salata.
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul.
Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Puteti pune orez ca greutate in fiecare cosulet, ca sa isi pastreze forma. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.
Intre timp, se rade branza intr-un castron si se amesteca bine cu untul, iartul, ceapa tocata marunt si putina sare.
Cand cosuletele devin aurii pe margini, se scot din cuptor, se indeparteaza orezul, se lasa la racit, apoi se vor umple cu crema de branza. Puteti folosi ridichi taiate pe post de capacele.
Pentru decor, folositi si cateva frunze de salata.
Acest aperitiv se poate servi alaturi de alte preparate, intr-un cadru festiv.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/cosulete-de-primavara-cu-branza.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de primavara cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|