Ingrediente
Aluat:
- 500 gr faina
- 50 ml ulei
- 200 ml lapte caldut
- 1 lingurita de zahar
- 1 pliculet drojdie uscata
- sare dupa gust
- 1 ou
Umplutura:
- 1 ardei
- cateva linguri de pasta de rosii
- 4-5 triunghiuri de branza topita
- cateva masline
- cascaval Delaco (ras)
Mod de preparare
Prepararea aluatului:
-cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul.
Intindem o foaie subtire, decupam cu un pahar cerculete de aluat si le asezam in formele de briose. Lasam la dospit cca 15 / 20 minute.
Din aluatul care a picat la decuparea cercurilor intindem alta foaie si decupam tortile cosuletelor (cu o forma de biscuiti in forma de semiluna).
Asezam aceste semilune pe hartie de copt intr-o tava si dam la cuptor cca 10 min.
Revenim la cosulete, dupa timpul de dospire umplem cosuletele cu cate o jumatate de lingurita pasta de rosii, cate o maslina, putina branzica topita, ardei tocat marunt si deasupra presaram cascaval ras.
Inainte de a da tava la copt, nu uitam sa finisam cosuletele cu tortile aferente, implantand cate o semiluna in fiecare forma de briosa.
Se coc timp de aprox. 40 min. la temperatura moderata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|