Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat

Postat de simonacallas in Aperitive / Garnituri
11 Mar 2014 | 12445 vizualizari
Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat

Aperitivul, acest preludiu al oricărui ospăţ care se respectă, este, după părerea mea, la fel de important ca oricare dintre felurile de mâncare pe care le ştim ori ni le putem imagina. Conţine, în proporţii optime, proteine, glucide şi lipide, şi chiar dacă este vegetarian se poate alcătui în aşa fel încât să ofere organismului toată gama de nutrienţi necesari. Apertitivul pe care îl propun conţine o brânză rafinată, măsline şi somon afumat – un trio care, augmentat cu ulei de măsline şi cu ierburi aromatice, răsfaţă papilele gustative într-un mod inedit şi generos.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri apă
  • 150 g făină
  • un praf de sare
  • ½ linguriţă praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 150 g brânză ricotta (sau orice altă brânză cremoasă)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • câteva măsline fără sâmburi
  • 1 lingură suc de lămâie
  • ierburi aromatice: mărar, busuioc, chives
  • sare şi piper
  • 150 g filé de somon afumat (felii subţiri)

Mod de preparare

Se amestecă oul cu uleiul, apa şi sarea. Se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se frământă un aluat tare şi elastic, care se lasă la rece 30 minute. Apoi se întinde o foaie de 2-3 mm grosime (dacă este necesar, se mai presară făină pe planşetă). Se decupează cu un decupător în formă de floare şi se coc în tava pentru brioşe, la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun în blender crema de brânză, 2-3 linguri ulei de măsline, măslinele, sucul de lămâie, mărarul, frunzele de busuioc şi de chives, un praf de sare şi piper. Se obţine o pastă care se aşează în coşuleţele din aluat. Se decorează cu felii de somon afumat şi verdeaţă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda

Postat de simona72

Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Pt grabirea procesului de dospire, am pus aluatul intr-un castronel l-am acoperit cu...

Citeste continuarea

Triunghiuri cu ciuperci

Postat de xana

Triunghiuri cu ciuperci

Cat timp aluatul sta la rece(el l-am tinut doar 30 de minute) pregatim umplutura astfel: ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc usor in putin ulei de masline impreuna cu foaia de dafin. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2014, 07:32
ce frumoase sunt
la 11.03.2014, 08:12
super bune... !
la 11.03.2014, 08:33
Cat de bine arata!!! Si sunt convinsa ca sunt si gustoase!
la 11.03.2014, 09:03
la 11.03.2014, 11:25
Bya, Tibi, Simona, Georgia, va multumesc mult

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking