Ingrediente
- inele de inox pentru montaj ,
- somon afumat,
- avocado bine copt,
- o ceapa mica echalotte sau o ceapa care nu este foarte iute,
- ardei rosu si optional rosie decojita,
- sare,
- piper,
- putin piper de cayenne,
- 2 linguri de maioneza,
- lamaie.
- Pentru salata asortata avem nevoie de
- salata verde,
- lamaie verde ,
- gambas sau creveti,
- batoane de paine prajita.
Mod de preparare
Realizarea este simpla, montajul de asemnea dar rezultatul pare complicat : asta este de fapt secretul bucatariei franceze. Trecem la realizarea tartarului de avocado.
Intr-un bol nemetalic se amesteca avocado taiat cuburi medii, cu ceapa tocata fin , cu rosia si ardeiul rosu taiat cuburi, si putin somon afumat taiat marunt. Se adauga maioneza, condimentele, zeama de lamaie si putina coaja de lamaie rasa si se amesteca bine. Combinatia nu este intamplatoare, am ales aceste legume atat pentru culoare cat si pentru textura, o sa fie agrabil sa descoperind mancand o combinatie de moale, crocant, catifelat si sa simtim in acelasi timp dulceata fructului avocado si gustul afumat de somon si aroma picanta data de piperul de cayenne. Dupa ce am finalizat asezonarea tartarului de avocado , se decupeaza cu inel de inox doua rondele de somon afumat.
Pe un platou se incepe montarea finala. Asezam la locul dorim inelul de inox, incepem cu primul cerc se somon afumat, adaugam apoi pana se umple inelul tartarul de avocado cu somon, tasam incet cu spatele unei linguri de supa pentru a avea o compozitie uniforma si adaugam la final ultimul cerc de somon . Langa asezam o mica salata compuza din diverse foi de salata asezonate cu otet balsamic si ulei de masline, adaugam putina lamaie stoarsa, un crevete si o felie de lamaie verde.
Se serveste cu batoane de paine prajita. Acest antreu a fost propunerea mea la categoria “sougestion chef” la restaurant si a fost foarte apreciat de cei care l-au degustat sper sa il testati si va va placa, va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarois de somon si avocado" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|