Cosulete rustice cu salata a la Russe

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
6 Oct 2015 | 5233 vizualizari
Cosulete rustice cu salata a la Russe

Asta-i autograful pentru voi dragi bucatarasi dragalasi! Am ales sa prepar aceasta salata in varianta vegetariana cu bunatati de toamna...sfecla, ardei copt si gogosar in otet, castraveciori bulgaresti, maioneza de casa,...ce sa mai povestim...un deliciu!

Ingrediente

Blat cosulete:

  • 200 gr unt gras( 85%)
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa( min 20%)
  • un praf de sare
  • amidon pentru intins foaia

Salata a la Russe:

  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 4 gogosari in otet
  • 4 ardei copti
  • 4 castraveciori
  • 4 feliute de sfecla in otet
  • un sfert de borcan de mazare prefiarta la borcan
  • maioneza preparata in casa din doua galbenusuri moi fierte, o cana de ulei, eu am folosit Omega 3 din seminte , o lingura de mustar, o lingurita zeama de lamaie, un praf de sare
  • o lingura de mustar
  • sare dupa gust

Pentru decor:

  • felii de sfecla, masline, castraveti murati, gogosari, ardei copti

Mod de preparare

Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult.

De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul ingredientelor si-n mai putin de 3 minute obtin aluatul pe care-l infainez usor, de data aceasta cu amidon. L-am dat la rece pana am pus legumele la fiert dar oricum a stat la rece in jur de 30 de minute.

Am scos blatul si l-am intins,  obligatoriu pe o suprafata bine infainata cu amidon ca sa mearga struna,  am avut grija sa nu fie foarte subtire, apoi cu un pahar am decupat forme( sau puteti rupe bucati cu mana) pe care le-am mai intins putin cu sucitorul si le-am asezat pe dosul formelor de briose pe care le-am pudrat cu amidon. Nu ne straduim prea mult sa le bibilim, pentru ca le vrem rustice! :))))

Am copt cosuletele la 200 de grade pana s-au rumenit in jur de 16 minute, nu mai mult ca sa nu crape...oricum trebuiesc manevrate cu multa grija deoarece aluatul este extrem de fraged si se rupe imediat. Le vom lasa la racit si abia apoi le vom scoate cu grija.

Salata stie toata lumea sa o prepare, desigur....se fierb legumele,  cartofii si morcovii, se toaca pe rand si se pun intr-un vas unde se amesteca, cu  gogosarii murati, ardeii copti, sfecla in otet, mazarea fiarta si apoi  cu maioneza. Am mai pus mustar, sare dupa gust si apoi am umplut cosuletele pe care le-am decorat dupa inspiratia de moment.

Eu vi le arat, voi alegeti cosuletul care va place.....pofta buna si imbratisari tuturor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete rustice cu salata a la Russe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

Postat de merisor67

Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare. Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

Postat de oanapl

Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2015, 20:03
la 06.10.2015, 20:05
Harnicuta Numai bunatati ne aduci
la 06.10.2015, 20:06
Camy
la 06.10.2015, 20:06
Adele scumpa...iti multumesc!
la 06.10.2015, 20:08
splendide!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking