Ingrediente
- 6 cote de miel pentru 3 persoane.
- Pentru marinata : o lingura de otet balsamic,
- o lingura de ulei de masline,
- 2 linguri de vin,
- o lingurita de miere,
- o lingurita de sos chilli sweet ( puteti pune pasta de ardei iute mai putina ) ,
- o bucatica mica de telina,
- o feliuta de ardei rosu,
- 2 catei de usturoi,
- un fir de patrunjel,
- cateva frunze e salvie si un fir de rozmarin.
- Am pus niste seminte de fenicul si noix de muscade, care pe langa gust arata extraordinar pe o friptura.
- sare
- piper
Mod de preparare
Reteta preparata din miel de Pasti.
Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate . Am pregatit pe un platou bucatile de cote de miel spalate si sterse bine si restul ingredientelor .
Am trecut fiecare bucata prin sosul pentru marinare, am presarat peste ea din compozitia de ierburi si am pus sare si piper.
Am pus bucatile de miel intr-un vas termorezitent si am turnat peste ele restul de sos pentru marinat. Le-am inaltat pe toate si le-am legat cu un fir de ata rezistent .
Am mai presat peste ele niste seminte de fenicul, noix de muscade si inca ceva mirodenii cu denumiri rare, trebuie sa ma uit mai bine pe plic sa le scriu. Arata excelent si cruda mi-o si imaginez la cuptor stropita din cand in cand cu vin. O sa o servesc cu o garnitura de cartofi mici intregi, morcovi mici si echalote. Promit sa revin cu poza dupa miezul noptii cand servim friptura de miel de Pasti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cote de miel premier" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|