Friptura de miel marinata la cuptor

Postat de ccris_ccris in Oaie
9 Mai 2009 | 138095 vizualizari
Friptura de miel marinata la cuptor

O fripturica suculenta, aromata, numai buna de impresionat musafirii. Noi am pregatit-o la turta fetei, de Paste si am rupt gura targului cu ea... Bucatar sef: sotul meu!

Ingrediente

  • 2 kg carne de miel

  • Legumele pentru fierbere
  • 2 litri apa
  • 1 telina mica
  • 3 morcovi
  • 4 radacina patrunjel
  • 2 pastarnac
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 capatana de usturoi uscat
  • 1/2 lingura de sare

  • Condimente pentru marinata:
  • 6 foi de dafin sfaramate
  • 2 linguri de coriandru macinat
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 varf de lingurtia de piper macinat
  • 100 ml vin rosu
  • parte din zeama de la fierberea zarzavatului

  • Pentru tava
  • legumele de mai sus fierte
  • parte din zeama in care au fiert legumele
  • 100 ml vin
  • 100 g ulei de masline

Mod de preparare

Pasul 1: Pregatim carnea de miel: se spala, se curata de grasime si se portioneaza dupa preferinta. Se tine vreme de 2-3 ore in apa rece ca sa iasa sangele si sa se albeasca. Se scurge apa, apoi se introduce in alta apa cu otet pentru 6-8 ore (30 ml otet la 1 litru de apa).

Pasul 2: Facem marinata: zarzavatul se curata, se spala si se taie rondele, inclusiv usturoiul. Intr-o cratita potrivit de mare se amesteca zarzavatul, condimentele, 100 ml vin rosu, apa (2 litri) si se dau in fiert 10 minute, dupa care se lasa la racit. Se scot legumele, se tin la frigider si se pastreaza zeama. (atentie! nu se pune otetul la fiert).

O parte din zeama o punem cu bucatile de miel, adaugam condimentele pentru marinata (vezi ingrediente), acoperim vasul si lasam la marinat 24 de ore.

Cealalta parte din zeama in care au fiert legumele o pastram pentru momentul punerii la cuptor.

Pasul 3: Pregatim friptura: Intr-o tava destul de incapatoare se asaza bucatile de carne, legumele pe langa carne si se toarna lichidul ramas din prima faza a fierberii legumelor (atentie!  nu cel in care a stat carnea la fragezit), astfel incat legumele sa fie acoperite integral, uleiul, 100 ml vin rosu si se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 2-2,5 ore.

La jumatatea timpul de coacere, bucatile de carne se intorc si se rasuceste si tava in cuptor.

Mod de servire: pe farfurie se pune o bucata de carne, 2-3 linguri de legume si se stropeste totul cu sos. Se adauga un fir-doua de ceapa sau usturoi verde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel marinata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de miel la tava

Postat de gusti

Friptura de miel la tava

Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la  la cuptor este delicioasa. Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2009, 21:32
Arata nemaipomenit!!
la 10.05.2009, 09:26
la 11.05.2009, 23:50
Ma bucur ca va place cum arata, dar trebuie s-o si gustati!
la 12.05.2009, 00:56
excelenta friptura,parca mi-e pofta dar nu mananc miel,oaie,vita.fantastic arata!
la 12.05.2009, 13:02
ARATA FFFFF BINE.....SI SUNT SIGURA CA A IESIT FFFF BUNA

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking