Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Porc
27 Ian 2018 | 11758 vizualizari
Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor

Vazuse al meu sot aceasta reteta in revista "Practic in bucatarie" inainte de sarbatori si zicea sa o pregatim pentru Craciun. Aveam deja un meniu stabilit si am zis ca o lasam pe alta data. Insa in acest week-end am zis ca este timpul potrivit, mai ales ca frigul de afara ma indeamna sa fac bunatati la cuptor. Mmm, dar ce bunatate de te lingi pe degete a iesit! Cand sunteti in pana de idei, sa incercati si voi acest cotlet!

Ingrediente

  • 1 cotlet de porc dezosat de circa 1 kg
  • 2 rosii
  • 150 gr cascaval
  • 1/2 borcan de ciuperci taiate
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura ketchup dulce
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie uleiul, sare, piper, boia de ardei, ierburile de provence si usturoiul curatat si zdrobit, amestecati bine. Cu acest sos ungeti cotletul bine pe toate partile, inclusiv printre felii. Il asezati intr-un vas, il acoperiti bine si il dati la frigider peste noapte. Daca doriti sa pregatiti imediat cotletul, sariti peste aceasta etapa.

Rosiile spalate le taiati felii pe rotund, potrivite. Cascavalul il taiati felii mai grosute. Ciupercile le spalati si le scurgeti bine. Scoateti cotletul de la frigider, puneti intre felii rosii, cascaval si ciuperci, pana il terminati pe tot. Il asezati intr-o tava mai micuta (sau un vas de ceramica), cam de lungimea cotletului ca sa nu se descafaca. Turnati jumatate de pahar cu apa, il acoperiti cu staniol. Il introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru o ora si 20 de minute.

Dupa acest timp, il descoperiti si il mai lasati 20-30 de minute, pana prinde o crusta rumena deasupra. Daca vi se pare prea multa zeama atunci cand il descoperiti, mai scoateti din ea. Eu am mai scos. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca, apoi portionati si serviti. Merge perfect cu o salata, cu muraturi, cu o garnitura de cartofi sau orez. Daca nu il serviti pe tot imediat ce il scoateti din cuptor, ce ramane, il acoperiti atunci cald, pentru a nu se usca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Cotlet de porc evantai

Postat de Sidy

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile...

Citeste continuarea

Cotlete mediteraneene

Postat de Alina26

Cotlete mediteraneene

Am spalat carnea,am condinentat-o cu sare si piper si le-am batut pe fiecare in parte cu batatorul de carne. Am incins tigaia grill si le-am prajit fiecare in parte,la foc rapid numai cat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2018, 21:10
bun bun
la 27.01.2018, 21:13
Cat de bine arata!
la 27.01.2018, 21:15
Ce super arata
la 27.01.2018, 21:19
Aici ma asez la masa fara invitatie....
la 27.01.2018, 21:19
De mare clasă!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking