Ingrediente
- 1.5 kg cotlet porc
- 200 gr prune uscate afumate
- 100 gr stafide sultanine aurii
- 2 morcovi
- 2 tije telina
- 1 ceapa galbena
- 1 l supa clara de pui
- 4 linguri mustar
- 4 linguri ulei masline
- 4 catei usturoi
- 2 linguri rase zahar brun
- piper
- sare
Mod de preparare
Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante .
Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate .
Legumele se curata si se taie bucati de cate 4 cm .
Intr-un bol se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu sare piper , mustar, zahar brun si ulei de masline .
Legumele taiate se pun intr-o tava . Se aduga zeama de pui .Se sareaza .
Deasupra se pune cotletul peste care se toarna condimentele amestecate .
Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuoptorul incalzit , 220 grade timp de o ora .
Dupa o ora se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca friptura inca 15 minute .
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se odihneasca carnea 15-20 minute , acoperita din nou .
Serviti cotletul umplut cu fructe uscate , feliat si insotit de legumele din tava .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|