Cotlet glazurat

Postat de Angelica in Porc
9 Dec 2014 | 8010 vizualizari
Cotlet glazurat

Cotlet glazurat alaturi de mere coapte, prune uscate si ceapa caramelizata ...sau pe scurt:un deliciu!

Ingrediente

  • -1-1.2 kg. cotlet fara os
  • -500-700 gr.slanina, fasie foarte subtire
  • -piper
  • -boia
  • -Delikat legume
  • -2-3 linguri de miere
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 kg. de mere rosii si galbene cat mai micute
  • -8-10 cepe rosii cat mai mici
  • -150 gr.prune uscate fara samburi
  • -2 cuisoare
  • -1 steluta anason
  • -150 ml.de vin rosu
  • -2 linguri de zahar tos
  • -putin ulei
  • Mai avem nevoie de:
  • -sfoara pentru legat

Mod de preparare

1.Spalam si stergem bine bucata de cotlet cu un prosop de bucatarie

2.Pudram toata carnea cu delikat legume, boia si piper.Intindem condimentele cu mana pe toata suprafata bucatii de cotlet.

3.Fasia de slanina o spalam si o stergem cu un servet de bucatarie.O fasonam in forma de dreptunghi in asa fel incat sa o putem inveli in ea bucata de cotlet, pe lungime.

4.Dupa ce am taiat-o si am obtinut un dreptunghi, o crestam pe o parte cu un cutit foarte bine ascutit.

5.Asezam fasia de slanina cu partea crestata in jos pe un blat de lemn, punem deasupra bucata de cotlet si il invelim in slanina.Strangem bine si legam strans cu o sfoara.

6.Dupa ce am terminat de legat, condimentam toata suprafata slaninii cu delikat legume, boia, piper in asa fel incat sa patrunda si intre crestaturi.

7.Punem intr-o tigaie putin ulei, o punem pe foc si lasam uleiul sa se infierbante.

8.Punem in tigaie ruloul de carne rezultat si il prajim putin pe toate partile la foc iute, pana capata o culoare usor rumenie si crestaturilele slaninutei s-au deschis.

9.Asezam  bucata de cotlet imbracat in slaninuta intr-o tava, punem capatana de usturoi taiata in doua,  turnam cam 2-3 cani de apa si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 40-45 de minute.

10.In tot acest timp mai scoatem tava din cuptor de cateva ori si pensulam suprafata cotletului cu miere de albine.

Incepem sa pregatim si garnitura asa:

1.In uleiul ramas de la prajitul carnii, punem ceapa curatata de coaja, merele spalate si prunele uscate.

2.Dam totul la foc semi iute si adaugam zaharul, putina sare, putin piper, cuisoarele, steluta de anason.

3.Caramelizat usor tot continutul tigaii scuturand doar tigaia fara a folosi lingura.

4.Cand incepe sa se lase un sos, turnam vinul.

5.Mai lasam sa dea un clocot, apoi tragem de pe foc si punem deoparte.

6.Cand au trecut cele 40 de minute de copt, scoatem tava cu cotletul si turnam continutul tigaii in tava cu cotlet, de jur imprejur.

7.Dam din nou tava la cuptor, de data aceata la foc iute si lasam pana merele sunt bine rumenite, cotletul a prins o culoare aurie si este ferm la atingere.

8.Cand a scazut sosul, cand totul este frumos rumenit inseamna ca mancarea este gata.Scoatem tava, indepartam ata de la cotlet  si servim totul fierbinte.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet glazurat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cotlet glazurat

Postat de simona72

Cotlet glazurat

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa. Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta....

Citeste continuarea

Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise

Postat de katty

Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise

Spalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam  peste...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 09.12.2014, 09:07
Suoer bun yamii
la 09.12.2014, 09:18
bun bun
la 09.12.2014, 09:37
wow ce bunatate
la 09.12.2014, 09:51
Super idee!
la 09.12.2014, 10:06
Super!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking