Ingrediente
- 1 bucata cotlet de porc de aproximativ 1 kg
- sare si piper proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline cu infuzie de usturoi si patrunjel
- 600-700 ml vin rosu (de tzara am folosit eu)
- amestec mirodenii pt vin:scortisoara, nucsoara, anason stelat
- 2 linguri zahar
Mod de preparare
Bucata de carne se spala si se zvanta. Cu un cutit cu lama mare se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o felie de carne intrega, groasa de 1 cm. Poate va ajuta pozele...incepeti sa taiati pe toata lungimea o felie, dar nu de tot, mai taiati o felie in continuarea celeilalte, dar de fiecare data nu taiati carnea de tot...
Asezonati carnea cu sare si piper proaspat macinat, o stropiti cu putin ulei de masline aromatizat si masati usor carnea cu ingredientele. Se ruleaza strans carnea si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune in vas termorezistent si se adauga vinul fiert cu mirodeniile si zaharul. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 20 minute. Se intoarce carnea de cateva ori in timp cat se coace, pentru a se aromatiza bine pe toate partile. Se lasa sa se raceasca, se taie ata, se portioneaza in felii subtiri si se serveste dupa preferinte. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|