Ingrediente
- 300 gr cotlet de porc (rămas de aici http://www.bucataras.ro/retete/mancarica-de-mazare-cu-cotlet-de-porc-79184.html);
- 3 căței de usturoi;
- 300 ml. suc gros de roșii (de preferat făcut în casă);
- sare și piper după gust;
- 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui.
Mod de preparare
Pentru început, am tăiat bucățile de carne rămasă în cuburi potrivite.
Într-o tigaie adăncă, am încins uleiul și am pus bucățelele de carne. Am mai rumenit-o un pic căt să prindă din nou culoare.
Cât timp sfărâia tigaia, am tocat mărunt usturoiul și l-am amestecat cu sosul de roșii.
Când furculița a pătruns ușor în carne, am adăugat sosul și am mai lăsat la fiert vreo 10 minute.
Potrivim gustul de sare și piper (de regulă, eu nu mai adaug nimic, sosul folosit de mine având destul de multe condimente la bază plus verdețuri).
Servim alături de garnitura dorită (cartofi fierți sau prăjiți, pireuri, orez, paste) și salate / murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|