Ingrediente
- 1 kg cotlet proaspat de porc
- 50 ml vin alb demisec (eu am folosit de la Jidvei)
- 40 g unt (pentru tras la tigaie cotlet)
- 20 g unt (pentru spanac la tigaie)
- 2 linguri de ulei de masline
- 400 g spanac
- sare
- piper
- usturoi pulbere
- chili
- boia iute
Mod de preparare
1. Se ia cotletul de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi, chili si boia iute, apoi se topeste untul in tigaie antiaderenta, se trage la tigaie cotletul pe toate partile, pana face crusta.
2. Se unge tava cu 2 linguri de ulei de masline, se ia cotletul se pune in tava, apoi se stropeste bine cu un vin alb demisec, se pune folie de aluminiu deasupra si se baga la cuptor la 200 de grade C, timp de 30 de min, dupa care se intoarce pe cealalta parte, se mai lasa inca 20-25 de min, dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa inca 20 de min.
3. Spanacul se fierbe circa 15 minute dupa care se scurge si se trage la tigaie inca 5-7 min cu putin unt si sare.
Ca si garniura, sincer recomand ceva mai gustos decat spanacul, gen: mix legume, cartofi (prajiti, fierti, copti sau piure)...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|