Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR in Porc
11 Iun 2017 | 3479 vizualizari
Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur

Cotletul de porc, cu sau fără grasime, depinde cum preferă fiecare, este o mâncare sățioasă, iar dacă îi asociem niște cartofi natur și o salată de varză, atunci avem un meniu foarte bun și consistent.

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc
  • 6 cartofi
  • 1/2 varză nouă
  • condimente (sare, piper, ierburi de Provence, Hot &Spicy)
  • 50 grame de unt
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • ulei
  • apă

Mod de preparare

Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider.

După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din când în când, se întorc cotletele și se stropesc cu sosul din tavă. Când sosul a scăzut și cotletele s-au rumenit, se oprește focul la cuptor.

Cât timp cotletele sunt în cuptor, se curăță, se spală și se taie cartofii, după care se pun la fiert, în apă cu sare, la foc iute. Când sunt fierți, se oprește focul și se scurge apa, cartofii fiind astfel gata pentru a fi serviți.

Se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel și mărarul.

Se curăță, se spală și se taie fin varza, după, care se lasă 5 minute în apă cu oțet și sare. După ce s-a pătruns de aceste condimente, se scoate și se amestecă ușor cu mărarul tăiat fin. Dacă mai este necesar, se mai poate condimenta cu sare. Cine vrea, poate turna peste această salată cîteva picături de ulei, sau de oțet, dacă mai este nevoie.

Se montează farfuria. Se pune în farfurie cotletul, cartofii fierți, peste care se pun așchii de unt, din belșug și frunze de pătrunjel, tocate mărunt. Se servește cu salată de varză, sau cu orice altă salată preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi natur cu sos de marar si cotlet de porc la tava

Postat de babi5

Cartofi natur cu sos de marar si cotlet de porc la tava

Curatam cartofii apoi ii taiem in doua sau patru depinde  cit sunt  de mari ,daca sunt mai  micuti ii putem lasa intregi .(este necesar  sa fie  taiati,  asa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2017, 16:39
la 11.06.2017, 16:49
Mulțumesc, Cris!
la 11.06.2017, 18:08
as papa o portie mica la cat de rau mi-a fost in ultimele zile in care nu am mancat nimic , eu zzic ca-i bine ca mi-ai facut pofta
la 11.06.2017, 18:39
la 11.06.2017, 21:29
O portie as dori si eu!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking