Cartofi natur cu sos de marar si cotlet de porc la tava

Postat de babi5 in Porc
11 Mai 2013 | 6102 vizualizari
Cartofi natur cu sos de marar si cotlet de porc la tava

Azi am gatit acest fel de mincare ,nu la-m mai facut tare de mult si fiindca fetelor mele le place tare mult l-am pregatit cu drag fiindca au venit la mine ,Este specific Banatean si este tare bun .

Ingrediente

  • 1,5kg de cartofi
  • 8 felii cotlet
  • lapte 1/2 l
  • marar proaspat
  • faina
  • lamaie
  • sare
  • 1 ceapa
  • ulei
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Curatam cartofii apoi ii taiem in doua sau patru depinde  cit sunt  de mari ,daca sunt mai  micuti ii putem lasa intregi .(este necesar  sa fie  taiati,  asa sa nu  se farimiteze fiindca mai  vin  fierti putin si in sos )

Ii spalam bine  si  cu ceapa  curatata  ii punem la  fiert, potrivim de sare . Intre timp  feliile de cotlet le saram si  condimentam, le  asezam.

Intr-o tava  punem peste ele ulei  si  completam cu apa ca  sa treaca peste ele . Punem o folie  de aluminiu peste  tava  si le  dam la  cuptor Incercam sa vedem daca  cartofii sunt  gata apoi ii dam la  o parte .

Intr-o cratita  punem uleiul si  faina, lasam sa  se rumeneasca apoi  punem mararul tocat apoi  punem laptele  fierbinte peste.

 amestecam repede  sa nu se faca  cocoloase,  daca  este prea  gros mai  adaugam apa  fierbinte  de la  cartofi (sosul trebuie  sa fie  mai subtire  fiindca vin pusi  cartofii in  el ).Lasam sa  fiarba, potrivim de sare si sucul de lamie.  Daca  vreti mai acrisor puneti lamie mai multa.

Strecuram cartofii si-i punem peste sos si mai  dam un clocot . Daca cotletul este aproape  gata  luam folia  si mai lasam putin sa  se rumeneasca . Mincarica  este  gata . Se aseaza  cartofii cu sosul pe platou intins linga  care  aseazam cotletul .Pofta buna  sa aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi natur cu sos de marar si cotlet de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu carne de porc

Postat de oanapl

Placinta cu carne de porc

Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se...

Citeste continuarea

Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura

Postat de Patricia_Iordache_79

Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura

Spalam bucata de carne si o crestam din loc in loc ajutandu-ne de varful unui cutit ascutit.  In fiecare orificiu creat bagam cate un catel de usturoi (daca este prea mare, il taiem in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 23:40
Vaaai, ce bunatate!
la 11.05.2013, 23:42
sos de marar!
la 11.05.2013, 23:43
la 11.05.2013, 23:47
Va pup fetelor si va multumesc de aprecieri
la 12.05.2013, 00:11
Bun tare, place tot!!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking