Ingrediente
- 2 muschiuleti de porc lungi si subtiri
- 50 gr de unt
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 cana de vin rosu
- 1/2 cana de apa
- 1 lingura rasa pasta de tomate
- sare
- piper
- 1 lingurita boia dulce
- 2 catei de usturoi
- Pentru sos:
- 150 gr iaurt 0,1 % grasime
- 5 linguri de smantana
- 200 gr ciuperci taiate
- 2 castraveti murati
- sare
- piper
Mod de preparare
Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor. Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava. Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute. Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor.
Sosul: Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Castravetii murati ii facem cubulete. Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust. Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (50)
|