Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Postat de rocsi_1612 in Porc
6 Ian 2015 | 18217 vizualizari
Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Aceasta reteta am pregatit-o de Revelion. Nu este nimic complicat, insa este de o mare bunatate. Muschiuletul fraged, ce se rupea bucatele de cum il atingeai cu furculita, fierbinte, cu acest sos alb,usor rece, s-au combinat perfect. Merita incercata atat pentru cei dragi voua dar si pentru atunci cand aveti invitati la masa...

Ingrediente

  • 2 muschiuleti de porc lungi si subtiri
  • 50 gr de unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana de vin rosu
  • 1/2 cana de apa
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 150 gr iaurt 0,1 % grasime
  • 5 linguri de smantana
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 2 castraveti murati
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor. Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava. Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute. Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor.

Sosul: Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Castravetii murati ii facem cubulete. Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust. Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitele de porc crocante

Postat de MotanLaOale

Snitele de porc crocante

Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Postat de Constelatialeu

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Mai intai pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori, curatam morcovul si il radem pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2015, 21:21
la 06.01.2015, 21:23
imi place reteta!la favo
la 06.01.2015, 21:23
ce bunatate ai facut
la 06.01.2015, 21:23
bun.
la 06.01.2015, 21:24
bun bun buuuun

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking